Skip to content
Politică

Un condamnat penal și un deputat traseist implicat într-un accident rutier, pe listele Pro România-ALDE și PMP la parlamentare

facebook camera deputatilor

PMP și Pro România-ALDE sunt două partide care se chinuie să treacă pragul electoral pentru a intra în Parlament, însă pe listele lor de candidați regăsim un condamnat penal, la Pro România-ALDE Ialomița, și un deputat traseist care în urmă cu aproape 2 ani a accidentat o persoană pe trecerea de pietoni din Buzău.

Marian Neacșu, condamnatul din Pro România

Pro România e un partid care a încercat să crească cu oamenii din PSD, iar Marian Neacșu a venit alături de Victor Ponta după ce n-a mai avut loc în PSD. În februarie 2016, Marian Neacșu a fost condamnat definitiv la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru că și-a angajat ilegal fiica. Conflictul de interese era evident, iar de atunci a fost nevoit să facă un pas în spate la alegerile din acel an.

Sursa foto: wikipedia

Până în 2016, Marian Neacșu a dominat județul Ialomița, împreună cu alți oameni din PSD. Dacă județul Ialomița este astăzi unul dintre cele mai sărace din țară, Marian Neacșu este unul dintre vinovații acestui dezastru. Între 2008 și 2016 a fost deputat în Parlamentul României și a reușit să ajungă în cercul de prieteni al lui Liviu Dragnea. O bună perioadă de timp, a condus PSD-ul împreună cu baronul din Teleorman, Marian Neacșu ajungând chiar secretarul general al partidului.

În 2020 va deschide lista Pro România-ALDE la alegerile parlamentare în Ialomița și are șanse să prindă un fotoliu de parlamentar. Pro România a reușit în Ialomița să ajungă pe locul 3, după PSD și PNL, în cursa pentru Consiliul Județean, apropiindu-se de 20% din numărul total de voturi. Dacă vor reuși să crească alături de ALDE și să obțină un rezultat bun, Marian Neacșu va ajunge în noul Parlament, chiar dacă este un condamnat penal.

Adrian Mocanu

Lista PMP Buzău, pentru Camera Deputaților, este deschisă de deputatul traseist Adrian Mocanu. Acesta și-a început cariera politică alături de PSD, când în 2008 (la 25 de ani) a obținut primul mandat de deputat. Trece pe la UNPR și este exclus de Oprea după ce a votat moțiunea depusă de PSD. Revine la pesediști, își continuă supraviețuirea în Parlament. O perioadă se implică și în PSRo, partidul lui Mircea Goeană, iar în 2016 este ales pe listele PMP. În 2018, Mocanu a votat în Parlament alături de PSD pentru modificările aduse Codului de Procedură Penală. PMP l-a exclus pentru acest fapt. Apoi Mocanu a trecut la ALDE. În 2020, toată organizația județeană ALDE Buzău a fost înghițită de PMP și Mocanu a revenit din nou în partidul condus de Eugen Tomac.

Adrian Mocanu (dreapta), sursa foto: buzaumedia.ro

Cum a ajuns Adrian Mocanu în politică? Nu are nicio carieră profesională. În CV-ul său e trecută doar perioada 2004-2008 și menționează atât: „manager”. Fără alte detalii, fără să treacă numele companiei.

Adrian Mocanu este promovat în politică de tatăl său, Victor Mocanu, fost președinte de Consiliu Județean și senator PSD, care a trecut și el în PMP. În 2019, Victor Mocanu a fost condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, faptă ce a avut loc pe vremea când era președintele CJ Buzău.

Nici Adrian Mocanu nu a stat departe de problemele cu legea. La început de 2019 a lovit o persoană care traversa trecerea de pietoni. În loc să sune la Urgențe și să aștepte sosirea Poliției, deputatul PMP a ridicat victima de pe șosea – lucru absolut interzis în caz de accident – și a transportat-o la spital. Nici la spital nu a îndrăznit să sune la Poliție.

Ulterior, s-a stabilit că tot victima a fost vinovată, și aceasta și-a retras plângerea. Adrian Mocanu nu a fost nici măcar judecat pentru fuga de la locul accidentului, faptă sancționată aspru de Codul Penal.

Județul Buzău va avea 7 locuri pentru deputați, dar șansele ca Adrian Mocanu să prindă un loc de deputat sunt mici, ținând cont că PSD domină întregul județ și va lua multe dintre aceste locuri, urmat de PNL.

 

 

 

 

 

 

1 comentariu la “Un condamnat penal și un deputat traseist implicat într-un accident rutier, pe listele Pro România-ALDE și PMP la parlamentare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *