Skip to content
Politică

Un consilier al lui Iohannis îl pune la punct pe un om al lui Băsescu. Cu ce personaj istoric îl compară

Un consilier al preşedintelui Klaus Iohannis îl pune la punct pe un susţinător al fostului şef de stat, Traian Băsescu. Cu ce personaj istoric îl compară.

Consilierul personal al lui Iohannis pentru relaţia cu societatea civilă, Andrei Muraru, a scris, miercuri, pe Facebook, că îşi menţine opinia exprimată, în 2011, despre Mihail Neamţu (preşedintele Partidului Noua Republică), în revista Observator Cultural, unde îl compara cu Lica Gheorghiu, fiica dictatorului Gheorghe Gheorghiu-Dej, promovată în lumea actoricească în ciuda lipsei de talent.

În acest context, Muraru dădea de înţeles, în 2011, că Neamţu nu ar avea legitimitatea discursului anticomunist, întrucât nu a publicat vreo lucrare ştiinţifică în acest sens şi nu a făcut parte din Comisia Tismăneanu, care a elaborat raportul de condamnare a comunismului din România.

„Am aflat cu surprindere că domnul Mihail Neamțu a fost invitat să le vorbească membrilor PNL despre doctrina liberală. Nu cred că domnia sa are ce să caute în acest partid. Opinia mea despre domnul Neamțu a rămas aceeași, exprimată în urmă cu câțiva ani într-un editorial”, a scris Andrei Muraru, miercuri, pe Facebook, dând link către articolul din Observator Cultural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *