Skip to content
Politică

Un consilier local din Târgu Mureș rupe tăcerea în scandalul de la Liceul Romano-Catolic

Un întreg scandal a izbucnit în Târgu Mureș după ce activitatea Liceiului Romano-Catolic a fost suspendată ca urmare a unei decizii în instanță privind dreptul de folosire a clădirii.

Însă, acest conflict a degenerat după autoritățile de la Budapesta au reacționat dur anunțând că își retrag sprijinul acordat României pentru aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

Citiți și Ungaria, lovitură dură: Își retrage sprijinul pentru aderarea României la OECD

În acest context, Radu Bălaș, consilier local din partea formațiunii locale Partidul Oamenilor Liberi- Târgu Mureș, într-o postare pe pagina personală de Facebook, atrage atenția că UDMR este responsabilă de scandalul uriaș ce a apărut deoarece au votat hotărârea de Consiliu Local care a stat la baza fondării liceului deși aceasta era redactată „ilegală și amatoristică” doar ca un troc politic.

”CÂND ÎȘI VA CERE UDMR SCUZE…

… pentru toate necazurile pricinuite unei părți a comunității maghiare din Tîrgu Mureș, în speță părinții, copiii și profesorii de la Liceul Teologic Romano-Catolic? Da, ceea ce vedem acum este efectul. CAUZA este o ilegală și amatoristică hotărâre de consiliul local, care a stat la baza constituirii acestui liceu și care a fost făcută în grabă mare de către UDMR, deoarece era parte a unui troc politic: voi votați acest HCL, noi îl votăm pe Claudiu Maior viceprimar. E chiar așa greu să ceri niște scuze? Se pare că da.

Ce am mai observat în aceste ultime 10 luni, de când a început „scandalul”. Că UDMR ori s-a prefăcut că vrea să rezolve situaţia (ştiind că nu se mai poate face nimic), ori nu a putut, ori nu a vrut. De ce spun astea. Păi, HCL-urile UDMR din acest an au fost făcute la fel de amatoristic, fiind lăsate în cârca unor consilieri locali, care nu au pregătirea necesară pentru un caz aşa de complicat. UNDE AU FOST AVOCAŢII ŞI JURIŞTII DIN UDMR SAU DIN UNGARIA, care să le ofere consultanţă? Niciunde. Dar din milioanele de lei încasate de la Bucureşti şi Budapesta DE CE NU A FOST PLĂTITĂ O CASĂ DE AVOCATURĂ, care să se ocupe de cazul LTRC? Pentru că UDMR a sperat că se va rezolva în tenebrele alianţei sale cu PSD? Posibil. Dar iată că Ministerul Educaţiei şi Guvernul i-a tras pe sfoară. Iar Guvernul, pe care UDMR îl susţine (!), cred că ar fi putut rezolva situaţia, fiind una excepţională. Întrebare: de ce mai susţine UDMR acest Guvern? Simplu, pentru privilegiile personale ale câtorva indivizi, nu pentru beneficii ale comunităţii maghiare din România.

Proiectele de HCL ale POL în cazul LTRC (care încercau să mai salveze ceva greu de salvat) au survenit doar ca urmare a eşecurilor proiectelor UDMR. Proiectele POL au fost notificate de prefect şi acum sunt în instanţa de contencios administrativ, iar consilierii POL vor merge în instanţă ca să şi le apere (şi la fel vom face şi în cazul proiectului pentru inscripţii bilingve în şcoli). POL a spus mereu că va susţine bilingvismul şi aşa face. Un (fost) reprezentant de vază al UDMR, m-a întrebat de ce nu a plătit POL un avocat, care să ne ofere consultanţă”, scrie acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *