Skip to content
Politică

Un consilier local PSD e fan Ceaușescu și Stalin, deși are o avere consistentă EXCLUSIV FOTO

psd-ploiesti.ro

Redacția PSnews.ro vă prezintă în cele ce urmează cazul unui consilier local al Partidului Social Democrat (PSD): omul este fanul dictatorilor Nicolae Ceaușescu și Iosif Stalin, deși are o avere consistentă. Spunem: „deși”, întrucât regimul oricăruia dintre cei doi conducători comuniști privea averea prin prisma noțiunilor de naționalizare și colectivizare.

Este vorba despre avocatul George Sorin Niculae Botez (vicepreședinte al PSD Ploiești și consilier local în același municipiu), care chiar sâmbătă – de Bobotează – și-a postat pe Facebook următoarea fotografie (aparent din Muzeul Orașului Sinaia):

Firește că s-a găsit cineva care să comenteze cu nostalgie despre vremurile dinainte de 1989, dar nu asta vrem să scoatem în evidență, ci averea politicianului. Conform celei mai recente declarații, din iunie 2017, George Botez deține opt terenuri în Prahova, însumând mai mult de 62.500 de metri pătrați. Botez nu este singurul proprietar în cazul tuturor – de exemplu, la unul dintre ele apare și Cătălin Beciu, fost secretar de stat pentru IMM-uri din partea ALDE.

PSD-istul stă chiar mai bine la capitolul „case”: cele trei imobile de locuit și unul de vacanță totalizează puțin peste 1.750 mp. Același George Botez a menționat în declarația de avere trei autoturisme: un Fiat Ducato din 2003, un Audi Q7 din 2008 și un Volkswagen Passat din 2011 (primul este proprietate a fundației deținute de către politician, iar celelalte două au fost trecute pe cabinetul de avocatură).

Mai departe, consilierul local susține că are bijuterii de 25.000 de euro, un ceas bărbătesc Patek Philippe în valoare de 12.000 de euro, precum și un ceas Choppard de damă de 7.000 de euro.

De asemenea, social-democratul are în bănci depozite care împreună se ridică la circa 450.000 de euro și 125.000 de lei.

Nu în ultimul rând, George Botez a menționat venituri totale anuale de peste 405.000 de lei în calitate de avocat și practician în insolvență, în timp ce soția lui – Andra-Corina Botez, judecător la Curtea de Apel Ploiești – a încasat un venit anual de 121.745 de lei.

Din declarația de interese (disponibilă la același link), aflăm că George Botez nu este doar proprietarul cabinetului de avocatură omonim (CUI: 19447981), ci și asociat în compania imobiliară SC Law Construct SRL (CUI: 22345361) și în casa de insolvență SGB Insolvency Consult SPRL (CUI: 31911931). De altfel, Cabinet Avocat Sorin George Botez a obținut în 2012 un contract de asistență juridică de la Primăria Sinaia, cu ocazia unor litigii ale municipalității, dar juristul nu i-a dezvăluit valoarea totală, mulțumindu-se să spună că ea a fost negociabilă în funcție de activitate.

În încheiere, trebuie să spunem că – potrivit aceleiași declarații de interese – consilierul local este activ și în sectorul ONG, fiind președintele Fundației George Botez și a Asociației Centrul de Mediere Muntenia.

Am așternut întregul articol de față dintr-un motiv nu tocmai obișnuit: simpatia avocatului pentru cei doi dictatori comuniști ne-a amintit următorul banc:

„- Tovarășe, să presupunem că ai două vile. Dai una pentru cauza măreață a revoluției socialiste?

– Desigur, tovarășe.

– Bine. Să zicem că ai două limuzine. Ești gata să dăruiești una dintre ele pentru victoria finală a revoluției proletariatului?

– Mai încape vorbă?

– Și dacă ai două găini, ești dispus să te lipsești de una în favoarea clasei muncitoare care luptă pentru izbânda revoluției bolșevice?

– Nu, tovarășe.

– Cum așa?!

– Păi, găinile chiar le am”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *