Skip to content
Politică

Un consultant politic îl atacă dur pe Ponta. Care este „adevărata slăbiciune” a României?

Un consultant politic îl atacă dur pe prim-ministrul României, Victor Ponta, explicând, totodată, care este „adevărata slăbiciune” a României.

Astfel, este vorba despre consultantul politic, Cozmin Gușă. Acesta a declarat, joi seară, în cadrul unei intervenții telefonice la postul Realitatea TV, că premierul Victor Ponta, „deși nu guvernează și este cvasi-inexistent în planul autorității și expertizei unui prim-ministru, reușește să țină într-o poziție de blocaj politic toată scena de putere a României”.

În viziunea sa, lipsa de reacție a românilor și a oamenilor din instituții față de „un om care a mințit atât cât s-a dovedit că a mințit”, față deun om ne-a păcălit pe toți, pe rând, așa cum s-a dovedit că ne-a păcălit” indică, de fapt, „adevărata slăbiciune din statul român de astăzi”.

„E corect ce a zis Robert, el îmi și reproșează tot timpul faptul că, cu mai mult de zece ani în urmă, l-am promovat pe Victor Ponta în fața tânărului atunci, maturului de astăzi, proaspăt tată, dar un ziarist incomod, în fața căruia Victor Ponta avea niște probleme, fiind într-un moment al carierei în care ar fi trebuit, după părerea sa, să performeze rapid. El a ras oricum niște etape, însă, acest episod pe care l-a povestit Robert, mai devreme, relevă două lucruri despre Ponta: că îl interesează mai mult imaginea decât conținutul și că relația pe care dorea să și-o dezvolte cu un jurnalist incomod, incisiv era una de circumstanță și nu una de profunzime; doi, tot din acel episod, ne putem gândi că Victor Ponta, având în vedere istoricul relației sale cu jurnalistul Robert Turcescu, poate să calce peste orice cadavru și poate să facă absolut orice, mai ales în fața cuiva care l-a ajutat cum a fost Robert Turcescu.

Aici, în al doilea punct, ne gândim la multiplele asemănări cu idolul său politic adevărat care este Traian Băsescu. Numai că problema lui Ponta, problema carierei sale este lipsa de talent. Ponta este viclean și netalentat și daia lucrurile pe care le face intră în aria asta a penibilului. Chiar și atunci când face sport, gesturile pe care le face sunt nefirești. Dacă este să îl analizăm cu exactate, în acest moment, vedem cum acest tânăr, bărbat tânăr, un posibil copil teribil al politicii românești, a reușit să pună spectrul anormalității asupra vieții admistrative a României și asupra reprezentării României în plan internațional”, a declarat Cozmin Gușă.

Faptul că Victor Ponta reușește „să țină în frâu această scenă a jocurilor de putere”, punctează Cozmin Gușă, „ne arată cât de slabe sunt, totuși, aceste jocuri și cât de neputincioși sunt actorii”.

„Uitați-vă cum, deși nu guvernează și este cvasi-inexistent în planul autorității și expertizei unui prim-ministru, reușește să țină într-o poziție de blocaj politic toată scena de putere a României, ceea ce nu e puțin, ceea ce e foarte mult, dar aici problema nu e a lui Ponta pentru că Ponta fiind atât de slab și e slab, și fariseu și cabotin, reușind totuși să țină în frâu această scenă a jocurilor de putere, ne arată cât de slabe sunt, totuși, aceste jocuri și cât de neputincioși sunt actorii. Un om care a mințit atât cât s-a dovedit că a mințit, un om ne-a păcălit pe toți, pe rând, așa cum s-a dovedit că ne-a păcălit, un om căruia nu îi pasă, acest om reușind acest joc în fața românilor, fără să fie oamenii în stradă și fără ca oamenii din instituțiile statului să zică ‘gata, ne-am săturat’, asta relevă adevărata slăbiciune din statul român de astăzi. Aici nu e de vină Ponta, de vină e restul lumii”, a mai spus consultantul politic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *