Skip to content
Societate

Un costum Darth Vader creat în 1979 ar putea fi vândut la licitaţie pentru 2 milioane de dolari

StarWars.com

Un bărbat care a participat la convenţii şi premiere de film îmbrăcat în personajul Darth Vader va scoate la vânzare, luna viitoare, un costum creat în 1979 de echipa de design a „Star Wars”, potrivit casei de licitaţii Bonhams, iar acesta ar putea fi adjudecat contra unei sume de până la 2 milioane de dolari, scrie news.ro.

Costumul este format din 17 piese, între care masca neagră, cizme, mănuşi şi două cape, au transmis reprezentanţii Bonhams, citaţi de Reuters, şi este estimat că va fi vândut pentru o sumă cuprinsă între 1 şi 2 milioane de dolari.

Vânzătorul este Bryce “Kermit” Eller, a cărui voce l-a ajutat să fie angajat să participe ca Vader la premiere, lansări de carte, convenţii şi o gală Oscar.

Costumul care va fi scos la licitaţie este unul dintre cele realizate în 1979 de designerul John Mollo, la Londra, pentru filmul „The Empire Strikes Back”. Nu este cert dacă vreo piesă de costum a fost purtată în film înainte ca acesta să îi fie dat lui Eller.

Piesele costumului sunt create din piele, lână, mătase, fibră de sticlă şi alte materiale.

Sunt multe straturi. Durează cam 25 de minute să îl îmbraci şi nu am avut un ajutor”, a povestit Eller într-un interviu.

El a povestit că a leşinat, din cauza deshidratării, după ce l-a purtat mai multe ore.

Costumul va fi parte dintr-o expoziţie a Turner Classic Movies, din 4 mai, iar licitaţia va avea loc pe 14 mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *