Skip to content
Politică

Un cunoscut jurnalist a fost dat în judecată pentru atacurile lansate la adresa Islamului

Un cunoscut realizator de emisiune se va alege cu un proces după ce reprezentanții comunității musulmane din România au declarat că acesta a jignit Coranul.

Prezentatorul TV Radu Banciu va fi dat în judecată, după ce președintele Centrului Cultural Islamic „Islamul Azi“, Abu al Ola Nagi al Ghithy a precizat că acesta a adus jigniri serioase Islamului, informează nasul.tv.

„Joi seară, un prezentator de la o emisiune – nu vreau să spun cine este pentru că nu vreau să-l fac cunoscut – a denigrat şi a jignit Islamul. Coranul este de c***t. Aşa a zis. Noi, musulmanii din România, am decis să-l dăm în judecată. Le cerem lui Klaus Iohannis şi lui Victor Ponta să ia măsuri. Prezentatorul respectiv a zis că Islamul este o cretinitate de religie care i-a îndobitocit pe oameni. Cum să spună: Coranul este de rahat?!”, a precizat Abu al Ola Nagi al Ghithy la România TV, citat de nasul.tv.

Deși președintele Centrului Cultural Islamic nu a menționat numele prezentatorului TV, Radu Banciu a făcut o serie de precizări dure cu privire la Islam, după atentatul terorist de la publicația satirică Charlie Hebdo.

„Vă explic eu cum stau lucrurile cu Islamul. Aceşti demenţi pe care îi vedem ucigând peste tot în lume ucid în numele Islamului. Această cretinitate de religie i-a îndobitocit pe oameni. Ei îşi trag seva din acest rahat care este Islam. Nu se pot comporta ca nişte europeni, pentru că au o altă religie. Indiferent că sunt doctori eminenţi, scriitori de premiul Nobel sau simpli terorişti, ei cu toţii îşi trag seva din această îndobitocire a religiei pe care o au“, a afirmat Radu Banciu la B1 TV, citat de dcnews.ro.

„Duceţi-vă dracului de tâmpiţi. Din cauza voastră s-a întâmplat totul. Ce legătură are că tu eşti musulman, iar eu creştin? Această religie manipulează pe oricine“, adăugat prezentatorul TV.

„Coranul… acest rahat de carte… nu reuşeşte să oprească gloanţele“, a conchis Radu Banciu.

Sursă foto dcnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *