Skip to content
Politică

Un cunoscut medic face un pas spre politică: Nu pot rămâne nepăsător

leafly.com

Un cunoscut medic, mai ales în spațiul online, a anunțat miercuri dimineață că va face un pas spre politică.

Este vorba despre doctorul Vasi Rădulescu, care a explicat într-o postare de pe contul personal de Facebook cât de importantă este politica în societate, dar și de ce nu poate rămâne indiferent, în ciuda comentariilor negative ce i se adresează.

Cu privire la pașii următori, autorul cărții ”Dragă inimă” a subliniat că încă nu știe cum va proceda, însă dorește să se implice în viața politică.

Citiți mai jos mesajul integral al medicului Vasi Rădulescu: 

”Când scriu despre ceva politic, îmi iau câteva unfriend-uri și unfollow. Negreșit. Totuși, nu mă consum cu asta, pentru că eu consider că nu pot rămâne nepăsător, mai ales cu toate grozăviile care se întâmplă în jurul meu.

Nu putem fugi de politică. Nu ne putem ascunde de ea. Nu ne putem pișa pe el de vot. Pentru că noi suntem politică. Pentru că ne ascundem în esență de noi. Pentru că ne pișăm pe noi înșine.

Să mă iertați, dar eu, că tot sunt cunoscut, nu-mi permit să ocolesc niște subiecte doar pentru a-mi păstra intact numărul de urmăritori sau pentru a-mi consolida business-ul. Dar ce business, că eu nu fac bani din facebook. Lăsând asta la o parte, majoritatea știe că implicarea mea este pentru: 1. educația medicală; 2. stimularea celorlalți să pună umărul la fapte bune; 3. motivarea unora să trăiască un pic mai bine; 4. cultivarea respectului; 5. prețuirea celor de lângă noi; 6. scoaterea la lumină a unor povești cu esență negativă sau pozitivă.

Consider că politica stă și ea în multe puncte și le influențează cam pe toate. Să mă abțin? Să nu mă mai iau de nimeni? Să rămân într-un political correctness căruia nu-i văd niciun rost?

Ei bine, cred că răspunsul e nu la toate. Oricât i-ar deranja pe unii. Politica e tot ce se petrece pe lângă noi și nu o pot ignora.

Mai cred că e momentul chiar să fac un pas hotărât spre politică și să o practic din interiorul ei organizat. Voi vedea exact cum procedez. Și tot mai mulți oameni buni, influenți, cunoscuți ar trebui să facă asta.

Pace vouă. Nu vă mai pișați pe nimic, vă rog. Și nu ignorați politica. Acționați. Reacționați. Sancționați. Votați.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *