Skip to content
Politică

Un cunoscut POLITOLOG anunță noua magnitudine a RĂZBOIULUI Iohannis-Dragnea: Începe o CAMPANIE foarte dură! EXCLUSIV

Scena politică românească a ultimei săptămâni a fost marcată de o serie de evenimente care joacă un rol esențial în creionarea tabloului jocurilor de putere. În centrul atenției au fost Iohannis, Dragnea și PSD.

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura cu politologul Andrei Țăranu. Concret, profesorul universitar din cadrul SNSPA, întrebat cine a câștigat disputa politică din această săptămână dintre Klaus Iohannis și Liviu Dragnea, a răspuns că amândoi au avut anumite episoade din care au câștigat și se creionează de fapt începerea unei campanii foarte dure.

„Este greu de spus cine a câștigat. Nu este ca la fotbal. Nu știm exact care este scorul pentru că nu avem niște sondaje foarte clare. Însă, putem spune că președintele Iohannis a început fără discuții campania electorală și a avut câteva mișcări foarte bune din punct de vedere politic prin care a arătat că este președinte, a arătat că știe să își impună punctul de vedere și că știe să negocieze în forță cu Guvernul

Pe de altă parte, Dragnea a câștigat vineri pentru că a implodat sistemul de justiție și a arătat că poate să schimbe regulile din timpul jocului ori de câte ori vrea. Fiecare a avut câte ceva de câștigat din toată disputa aceasta. Dragnea a câștigat pe termen scurt poate, iar același Dragnea pe de altă parte a reușit să facă măcar o parte din remaniere și să demonstreze că încă deține suficient de multă putere în interiorul PSD-ului și a Guvernului

Dragnea nu a câștigat pe toate planurile. Nici Iohannis nu a câștigat pe termen lung pentru că mai devreme sau mai târziu va trebui să accepte sau să semneze niște numiri de miniștri. În esență, începe o campanie foarte dură. În primul rând este foarte trist că această campanie se desfășoară în apropierea săptămânii cu 1 decembrie. Toată lumea va încerca să folosească acest moment cât poate de simbolic. Atunci, dacă săptămâna următoare va fi grevată de tot soiul de scandaluri, chiar dacă le va face un vector secundar de imagine precum Codrin Ștefănescu sau alții pentru a-l sprijini pe Iohannis, imaginea va fi foarte tristă. Chiar în momentul cel mai grozav al istoriei României al istoriei României, la 100 de ani de la Marea Unire, noi suntem într-o permanentă criză politică, a precizat analistul politic.

Totodată, întrebat dacă în concluzie este vorba despre o confruntare politică mult mai directă în România, Andrei Țăranu a confirmat această ipoteză reliefând că toți exponenții politici încearcă să își crească imaginea simbolică pentru președinția Consiliului UE.

Da. Fără discuții că s-a trecut la o confruntare politică mult mai directă și asta pentru că fiecare structură politică se pregătește de începutul perioadei președinției Consiliului UE. În această formulă, fiecare va încerca să obțină maximum de imagine simbolică pentru următoarele 6 luni. Asta este fără îndoială. Vedeți că președintele s-a dus cu 2 zile mai devreme la Paris ca să arate că el face politica externă a României. Madame Dăncilă și-a dat iar în petec și a trântit o masă de pomană în Sala Tronului. Fiecare a făcut ce a știut el mai bine ca să își crească imaginea simbolică pentru această președinție”, a conchis Andrei Țăranu în exclusivitate pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *