Skip to content
Politică

Un cunoscut sociolog își schimbă părerile după cum bate vântul: De la trădător, Dragnea devine o surpriză plăcută

Deși cu ani în urmă părea a fi împotriva social-democratului Liviu Dragnea, astăzi, la scurt timp după alegerea ca președinte interimar al PSD, sociologul Vasile Dâncu salută șansa istorică a partidului de a se reforma sub flamura lui Dragnea.

Iată declarațiile contradictorii ale sociologului:

”PSD avea nevoie de un organizator care să gireze și să proiecteze procesul de schimbare a partidului și mai ales de organizare specifică unui an electoral. Liviu Dragnea nu este condamnat definitiv, iar condamnarea a primit-o și pentru o culpă oarecum colectivă: a chemat oamenii să voteze la referendum. Nu el a stabilit să se facă referendumul, nu el a promovat ceea ce opoziția a numit „lovitura de stat“. Politic, a făcut ceea ce s-a aprobat în organismele USL și PSD. Partidul și votanții PSD nu îl consideră vinovat pentru ceea ce a stabilit instanța ca vinovăție. De altfel, Liviu Dragnea a plecat din guvern și din funcția de președinte executiv simplu, rapid. A arătat bună-credință și supunere la sentința provizorie, dar, după ce și Victor Ponta s-a accidentat politic, a fost nevoit să accepte propunerea majorității, care l-a proiectat în scaunul de lider. Liviu Dragnea va fi o surpriză plăcută pentru toți care se îndoiesc acum(…)Partidul se poate reforma, dacă îl va urma pe Dragnea și noua echipă”, a declarat Vasile Dâncu pentru Revista 22 în 28 iulie 2015.

”Liberalii au dreptate să încerce, s-au obisnuit cu căpușarea PSD. Au condus cu 19% cativa ani țara, plătind doar câteva dividente unor lideri PSD sau pompând investiții publice în judete pesediste de talia Teleormanului. Crin Antonescu are nevoie de o speranță, cât de firavă, privind o viitoare revenire la putere, greu ar putea să-si linistească altfel pe cei din partid care au încă nostagia puterii asociate, firesc, cu Tăriceanu.

Motivatia impingerii lui Ponta spre alianța cu liberalii este poate fi chiar mai puternică în interiorul PSD. Unii vor să-l impingă pe Ponta spre obiective electorale, pentru a-l distrage de la obiective politice. Cuvantul reformă sau modernizare îi sperie pe multi din cei alesi în echipa Mircea Geoană, dar care s-au trezit cu Ponta presedinte. Ei se gandesc, firesc, în fiecare zi că Ponta ar putea sa astepte doar prilejul de a-i debarca, indiferent ce promisiuni de vasalitate i-au facut. Alegerile anticipate sau suspendarea lui Băsescu sună bine pentru public si ar putea excita militanții din PSD, astfel încât se poată uita imperativul modernizarii sau a reformei. Dar Ponta întelege bine că are cateva obiective politice imporante și cel mai tare obiectiv este faptul că trebuie să dea o luptă singur pentru a se consolida in funcția de Presedinte(…)Ponta s-a maturizat și înțelege că nu se poate lăsa pe mâna echipelor liber-schimbiste de genul celor care au intors armele la ultimul Congres, sub conducerea secretarului general Liviu Dragnea”, scria Vasile Dâncu pe blogul personal la data de 15 iulie 2010, relateaza inpolitics.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *