Skip to content
Politică

Un cunoscut sociolog, scenariu negru pentru Iohannis: „Va ajunge izolat”

Un cunoscut sociolog lansează un scenariu negru pentru preşedintele Klaus Iohannis, susţinând că acesta va ajunge să fie izolat şi va avea un destin similar cu Emil Constantinescu.

Prezent sâmbătă seară la România TV, sociologul Alfred Bulai a fost rugat să comenteze declaraţiile recente ale lui Emil Hurezeanu despre Klaus Iohannis, care susţine că preşedintele României este singur.

„Domnul Iohannis e oarecum singur. Sigur că, în jurul lui, în timpul alegerilor, la alegerile din 16 noiembrie 2014, a fost puternic susţinut de un mare număr de alegători. Bănuiesc că cea mai mare parte a acestor alegători, nu doar prin reţelele de socializare, sunt alături de el. Dar nu alegătorii sunt intermediarii, cei care deţin discursul operativ, care pregătesc terenul pentru intervenţiile preşedintelui şi pun în aplicare deciziile preşedintelui. Din acest punct de vedere, impresia mea este că domnul Iohannis e într-o situaţie ingrată şi că, până la structurarea unor echipe de intermediere a mesajului prezidenţial, trebuie să apară des, trebuie să renunţe – eventual – la mesajele de pe Facebook şi să fie, aşa cum s-a întâmplat în această seară, prezent el însuşi în discuţiile aplicate cu partidele, în discuţiile directe cu electoratul, nu neapărat prin reţelele moderne de socializare, ci şi prin cele clasice de adresare către electorat”, a afirmat analistul Emil Hurezeanu.

Sociologul Alfred Bulai a declarat că pentru moment, Klaus Iohannis nu este singur, însă pe viitor va ajunge izolat precum Emil Constantinescu.

„Deocamdată nu e izolat, pentru că un preşedinte în primul an de mandat nu are cum să fie izolat. În viitor însă va avea destinul lui Emil Constantinescu si va fi izolat de-adevaratelea.” , a declarat Alfred Bulai la televiziunea România TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *