Skip to content
Justitie

Un demnitar, uns din nou şef de liberali. Are acces la informaţii secrete, dar n-are certificat ORNISS

ziaruldinmuscel.ro
" "

Corpul de Control al primului ministru a descoperit că un demnitar al Guvernului are acces la secrete de stat fără a avea certificat ORNISS de mai bine de 10 ani, fiind protejat politic. Este vorba de actualul şef al Inspecţiei Muncii, Dantes Nicolae Bratu, care, în 2012, a primit aviz negativ de la SRI şi ORNISS pentru acces la informaţii clasificate.

Surpriză! Dantes Bratu este din nou înalt funcţionar în Ministerul Muncii condus acum de Raluca Turcan, având aceleaşi privilegii de până acum, chiar dacă a fost îndepărtat din funcţie pentru o scurtă perioadă de timp de Ludovic Orban.

" "

Astfel, acesta a revenit foarte uşor în poziţia de şef în Ministerul Muncii, tot fără certificat ORNISS, după ce fusese împins de fostul premier Ludovic Orban la Agenţia Naţională pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi, ca secretar general.

Corpul de control susține că acesta ar avea nevoie de certificat ORNISS pentru a-şi îndeplini legal atribuţiile se serviciu, în condiţiile în care, potrivit Listei funcțiilor care necesită acces la informații clasificate „Secrete de Stat”, funcția de inspector general de stat necesită accesul la informații clasificate „Secrete de Stat”, nivel „Secret”.

Citeşte şi: Corpul de control, raport devastator după verificările de la Inspecția Muncii. Șeful Dantes Bratu, găsit cu mari deficiențe în activitate

Dantes Nicolae Bratu lucrează la Inspecţia Muncii din 1999 şi a condus instituţia din 2011, evoluând de la funcţia de inspector de muncă la cea de inspector general de stat.

Economist, jurist, dar şi inginer de petrol şi gaze, conform CV-ului, acesta este şi teolog, ultima dintre instituțiile de învâțământ superior absolvite de Bratu fiind chiar Facultatea de Teologie, pe care a încheiat-o în anul 2011, fără a da curs însă și lucrării de licență.

Împreună cu remunerația de la Inspecția Muncii, potrivit declarației sale de avere, Bratu a încasat anul trecut venituri de peste 2.000 euro/lună.

Însă, potrivit unor surse citate de jurnaliştii de la anchetespeciale.ro, „cel mai mare pericol este Constantin Bujor, nu Dantes Nicolae Bratu, şeful de la Bucureşti, fiind infiltrat în ITM de gruparea generalului Gabriel Oprea”.

CITEŞTE CONTINUAREA AICI.

1 comentariu la “Un demnitar, uns din nou şef de liberali. Are acces la informaţii secrete, dar n-are certificat ORNISS

 1. Daca a fost demis de la Inspectia Muncii de 4 ori, cum este posibil, sa fie din nou la conducerea institutiei.
  Cred ca este un traseist politic, alceva nu stie sa faca.
  Il cunosc foarte bine, doar am lucrat cu el, aproape 19 ani si doar ii pregateam discursurile la simpozioanele stiintifice, pentru ca dadea astfel de dispozitii prin directorul directiei unde lucram.
  Ce conducator, demis de atatea ori si se urca iar la carma unei institutii importante.
  Cata rusine!
  Sa sustina concurs in mod concret, fara traseism politic.:PSD, partidul lui Gabrriel Oprea si acum a trecut la PNL!
  Jos cu Bratu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *