Skip to content
Politică

Un deputat are soluția pentru salvarea producătorilor români de lactate

Membru al Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaţilor, Deputatul PNL de Bistriţa-Năsăud Stelian Dolha  are soluția pentru salvarea producătorilor români de lactate. Politicianul susţine o iniţiativa legislativă care prevede noi formule de etichetare a produselor lactate, astfel încât acestea să favorizeze producătorii români, potrivit agerpres.ro.

Dolha este de părere că trebuie luate astfel de măsuri „protecţioniste”, aşa cum există şi în alte state europene, dând ca exemplu Franţa, Germania, Polonia şi Ungaria, spunând că această lege a etichetării privind produsele lactate ar putea intra în dezbatere parlamentară în cel mult o lună.

Azi, preţul unui litru de lapte (la producător – n.r.) este sub preţul unei ţigări, şi, cu toate acestea, pe rafturile hipermarket-urilor sunt produse care nu au lapte – unu, nu au lapte românesc, pentru că ne-au invadat alţii, şi nu au lapte, au doar lapte praf. (…) Dacă măsurile acestea reuşim să le trecem în această lege a etichetării, reuşim într-un procent destul de consistent, spun eu, să salvăm sectorul laptelui. Altfel, ai încălcat legea, ţi se confiscă toată marfa şi iei şi amendă foarte mare, se merge până acolo. Nu se mai poate, pentru că invazia e atât de mare, ne copleşeşte”, a punctat Stelian Dolha.

Astfel, pe etichetele produselor lactate ar trebui precizate ţara de origine a laptelui folosit ca materie primă, procentele de lapte proaspăt şi de lapte praf folosite în procesul de prelucrare, iar menţiunea de „produs românesc” să poată fi folosită doar de către cei care folosesc lapte natural de origine românească 100%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *