Skip to content
Politică

Un deputat băsist încearcă să scape de ANI cu niște africani fantomatici

cliparts.co

Un deputat din Partidul Mișcarea Populară (PMP), condus de către Traian Băsescu, încearcă să scape de Agenția Națională de Integritate (ANI) cu ajutorul unor africani fantomatici.

Este vorba despre deputatul Radu Popa, președintele PMP Giurgiu. El a fost ales în 2012 din partea PPDD, dar a trecut, în septembrie 2013, la PSD, unde a stat până în februarie 2015.

După ce ANI a constatat că deputatul Radu Popa a administrat două firme în timp ce era parlamentar (ceea ce a generat o incompatibilitate), acesta le-a pasat firmele unor africani care par să nu existe, dar care par să fie specializați în preluarea unor firme cu probleme, pentru ca proprietarii să scape de necazurile cu legea, relatează România Liberă.

Africanii se numesc Saikou Jajjow și Mindjiale Voltaire. Primul e cetățean tunisian născut în Gambia, al doilea este cetățean camerunez. Gambianul nu are adresă de domiciliu nici în Gambia, nici în Tunisia, iar camerunezul are un domiciliu fictiv în Yaounde, Camerun.

Acum, Radu Popa, devenit deputat pe listele PP-DD, este liderul PMP Giurgiu. El a devenit o celebritate națională după ce a fost fotografiat în timp ce o săruta pe creatoarea de modă Romanița Iovan, pe când „investiga” uciderea de către Adrian Iovan, atunci soțul modistei, a unui intrus în casa acesteia. La vremea aceea, Radu  Popa era doar director al Departamentului de Știri al OTV, post condus de Dan Diaconescu. În 2012, însă, în urma alegerilor parlamentare, Radu Mihai Popa a ajuns deputat pe listele PP-DD. Tot atunci și-a depus prima declarație de avere. Din aceasta se poate afla că locuia în București, dar fără să dețină vreo casă sau vreun teren. Singurele bunuri pe care le-a declarat au fost un Mercedes din 2002 și un ceas din oțel primit în 2006 și evaluat la 5.000 euro. A mai declarat o datorie de 7.000 euro și un venit de 10.000 lei obținut în urma unui contract de consultanță. În declarația de interese, Radu Popa a specificat doar că este prim-vicepreședinte PP-DD.

Doi ani mai târziu, în 2014, deputatul menționa în declarație de avere că reușise să cumpere două locuri de veci în municipiul Giurgiu, un Mercedes C-200 și un ceas Baume Mercier evaluat la aproximativ 11.000 lei. În anul 2015, declarația de avere a suferit o singură modificare: deputatul Radu Popa a scris că-și vânduse ceasul de oțel cu 1.500 euro. Însă, în declarația de interese, Popa a pomenit-o pe mama sa, Carmencita Cornelia Popa, care încheiase două contracte de expertiză cu Ministerul Justiției, în 1996, de pe urma cărora primise 28.000 lei. Ultima declarație de avere, depusă în 2016, nu a suferit nici o modificare față de cea anterioară.

Dar, în mod surprinzător, Agenția Națională de Integritate a anunțat, în noiembrie 2014, printr-un comunicat sec, că deputatul Radu Mihai Popa a deținut în perioada 20 decembrie 2012-09 ianuarie 2014 atât calitatea de deputat, cât și funcția de administrator la două societăți. Despre aceste firme deputatul nu scrisese nimic în declarațiile de avere și/sau de interese.

Era vorba despre firmele CRP Research SRL și Media Factory Project SRL. În 2007, Radu Mihai Popa împreună cu mama sa, Carmencita Cornelia Popa, au înființat firma CRP Research SRL. Părțile sociale au fost împărțite în mod egal între cei doi asociați, iar pe funcția de administrator a fost numit Radu Mihai Popa.

Citiți AICI despre cum încearcă Radu Popa să fenteze ANI cu ajutorul africanilor, precum și declarațiile deputatului despre acest subiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *