Skip to content
Politică

Un deputat dezvăluie amănuntul care anunță o posibilă trădare a lui Ponta și a PSD de către aliații politici: ”Este pentru prima dată când…”

Reprezentații PNL au depus miercuri un amendament la un proiect de lege iniţiat de Guvern privind alocaţia pentru copii, care prevede majorarea alocaţiilor de la 42 de lei la 84 de lei.

Amendamentul a fost adoptat pentru că mulţi deputaţi PSD au lipsit de la şedinţă și astfel liberalii au reușit să formeze, ad-hoc, o majoritate la nivelul Camerei Deputaților.

" "

Votul final este programat să aibă loc în jurul orei 15 să aibă loc votul final pe această lege, care conține și amendamentul dublării alocațiilor pentru copii.

Surse politice, citate de Digi24, susțin că PSD ar urma să voteze proiectul care conține dublarea alocațiilor pentru copii. PSD va avea de ale dacă va respinge cu totul proiectul Guvernului sau va vota pentru dublarea alocaţiei.

Înainte de ședina de Guvern de miercuri, premierul Victor Ponta a precizat că susține dublarea alocațiilor pentru copii, dar există și o parte proastă: cei care au facut amendamentul și anume PNL nu au precizat de unde vor proveni banii necesari unei astfel de măsuri.

„Am marit pentru 600 de mii de copii alocațiile, dar s-a propus pentru toți. Noi suntem primii care ne bucurăm. Nu am dat un aviz de la guvern pentru că nu ne-a cerut nimeni. Dar trebuie să se știe, 1, 8 mil de lei este impactul. Partea proastă este că cei care au făcut amendamentul nu ne-au spus de unde luam bani, așa cum scrie în constituție. Prin această propunere înseamnă că vor să ne lase doar pe noi la guvernare”, a transmis Victor Ponta.

Detalii despre amendamentul adoptat astăzi la propunerea liberalilor a vorbit și deputatul indepedent, Remus Cernea. Într-o postare pe pagina sa de socializare, Cernea precizează că aliații politici ai lui Victor Ponta au votat amendamentul care prevede dublarea alocațiilor pentru copii, deși PSD-ul a precizat în Plen că nu susține o astfel de măsură. Dacă acest aspect este unul adevărat, alianța de la putere pare să nu aibă o viziune și o atitudine unitară cu privire la prioritățile, dar și posibilitățile actualului guvern.

”Imediat după vot, liderul deputaţilor PSD, Marian Neacşu, a cerut pauză de consultări. După pauză, Neacşu a cerut în plen verificarea prezenţei deputaţilor, prin apel nominal, şi a susţinut că a constatat „cu neplăcută surprindere” că mulţi dintre deputaţi au ales să nu fie în sală. 

In mod surprinzator, la Camera Deputatilor tocmai a fost obtinut un succes important in sensul ca s-a realizat o majoritate la vot pentru a fi adoptat un amendament al opozitiei pentru dublarea alocatiei pentru copii (de la 42 la 84 lei)!

Spun ‘surprinzator’ pentru ca, in timpul dezbaterilor generale, cei de la PSD s-au pronuntat impotriva! Totusi, aliatii PSD au votat pentru amendamentul PNL, ceea ce l-a determinat pe liderul PSD din Camera Deputatilor, vizibil afectat, sa ceara o pauza pentru consultari de 25 de minute.

Este pentru prima data cand se intampla asa ceva anul acesta, in sensul ca PSD nu mai poate controla majoritatea!

M-am numarat printre cei care au votat amendamentul…”, a precizat Cernea pe Facebook.

" "

1 comentariu la “Un deputat dezvăluie amănuntul care anunță o posibilă trădare a lui Ponta și a PSD de către aliații politici: ”Este pentru prima dată când…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *