Skip to content
Internațional

Un deputat din Letonia a încercat să trăiască cu pensia minimă de 100 de euro timp de o lună

profit.ro

Deputatul leton, Gatis Licis, a făcut un experiment social și a încercat să supraviețuiască timp de o lună cu pensia minimă de 100 de euro care este achitată în Letonia persoanelor de vârsta a treia, scrie realitatea.md.

În rezultat, după o lună de supraviețuire cu doar 100 de euro, deputatul leton a slăbit cu 8 kilograme. Totuși, deputatul spune că experimentul nu poate fi socotit real, deoarece nu a achitat facturi și nu cumpărat apă din cei 100 de euro.

Gatis Licis a spus că i-a venit ideea realizării unui astfel de experiment din întâmplare. A văzut informații despre pensiile minime din Letonia pe rețelele de socializare. Ulterior, el a aflat la Agenția de Stat pentru Ocuparea Forței de Muncă că 20 de mii de persoane primesc o pensie de până la 100 de euro, iar 25 de mii de persoane – până la 200 de euro.

Parlamentarul leton a declarat că a primit mai mult carbohidrați din paste și orez, iar norma zilnică de carne era limitată la 150 de grame. Nu-și putea permite legume și fructe, căci erau prea scumpe. Drept urmare, într-o lună a pierdut 8 kg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *