Skip to content
Politică

Un deputat liberal a dezvăluit planurile PNL privind votul prin corespondență

Unul dintre deputații PNL a vorbit despre planurile PNL privind votul prin corespondență, un proiect care urmează să fie dezbătut în această toamnă de către formațiunile politice.

Mihai Voicu, deputat PNL, a declarat:  „Obiectivul PNL ramane adoptarea Legii votului prin corespondenta in timp util pentru a fi aplicata la viitoarele alegeri parlamentare”, citează hotnews.ro.

PNL a solicitat că legea votului prin corespondență ar trebui votată în ședința extraordinară pentru Codul Fiscal, dar Comisia parlamentară de Cod electoral trebuie să elaboreze un raport în acest sens.

Comisia comuna pentru elaborarea initiativelor legislative electorale mai are de trecut un singur proiect de lege, dupa cele adoptate sesiunea trecuta – legea privind finantarea partidelor si campaniilor electoral, legea partidelor, legea alegerilor locale si legea alegerilor parlamentare – votul prin corespondenta. In luna mai, reprezentantii PSD si cei ai PNL din comisie s-au contrazis pe aceasta tema, fiecare asteptand sa existe „vointa politica”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *