Skip to content
Societate

Un deputat PMP propune salarii mai mari pentru asistenții de medicină de familie! Movilă: Această schimbare va crește și bugetul medicilor de familie

informatia-zilei.ro

Deputatul Petru Movilă a inițiat o propunere legislativă, prin care cere salarii mai mari pentru asistenții de medicină de familie, corectând o serie de inechităţi atât faţă de medici, cât şi de asistenţi medicali care profesează în cabinetele de medicină de familie.

„Propunerea legislativă pe care tocmai am depus-o vizează finanțarea cheltuielilor de personal pentru asistenții medicali/soră medicală/moaşă care își desfășoară activitatea în cabinete de medicină de familie, din bugetul Ministerului Sănătăţii prin alocarea sumelor prevăzute pentru salarizarea acestora sub formă de transferuri prin Direcţiile de sănătate publică judeţene către cabinetele de familie. În consecinţă, această schimbare va crește și bugetul medicilor de familie, nemaiavând ca și sarcină plată personalului”, a declarat deputatul Petru Movilă.

 Măsura dorește să modifice Ordonanța nr. 124 din 1998 privind organizarea și funcționarea cabinetelor medicale. Ea vine în contextul în care, la acest moment, deşi asistenții medicali din cabinetele medicilor de familie au aceeași formare de bază cu asistenţii comunitari, au aceleași competențe, au gradul principal şi vechime, peste 70% dintre aceștia trăiesc la limita subzistenței, având salariul mediu pe economie.
PMB consideră că implementarea acestui act normativ se impune, având în vedere subfinanţarea actuală a medicinei de familie din România şi, implicit, a personalului mediului sanitar. Astfel, prin acest demers, formațiunea urmărește și utilizarea corectă a resurselor umane implicate, ca urmare a reducerii cheltuielilor pentru medicii de familie, relateaza b1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *