Skip to content
Politică

Un deputat PMP vrea sa le dea carnet tinerilor de 16 ani

Un nou proiect depus de un parlamentar starneste controverse. Un deputat PMP propune o lege prin care tinerii care au implinit 16 ani sa poata sa conduca masini cu o capacitate cilindrica de pana la 1000 de centimetri cubi.

Daca proiectul va fi votat, atunci doritorii ar putea sa circule in primul an numai insotiti de un sofer cu experienta, iar viteza maxima admisa in afara localitatii nu trebuie sa depaseasca 70 de kilometri pe ora.

In momentul de fata, tinerii care au implinit 16 ani au voie sa conduca dupa ce obtin bineinteles un permis, mopede, motociclete cu o capacitate cilindirca mica si masini care merg cu cel mult 45km/h. Deputatul Petru Movila crede insa ca e loc si de mai mult.

„Sunt foarte multi parinti care lasa copiii sa conduca de la o varsta frageda, sunt multi dintre ei care au aptitudini, iar legalizarea acestei proceduri, cu responsabilitatea corespunzatoare, ar putea fi un lucru normal pentru Romania”, afirma Petru Movila, arata stirileprotv.ro.

Asa ca propune adoptarea sistemului american. La 16 ani esti testat si primesti permisul de conducere. Ai voie sa circuli numai cu un adult care are cel putin 5 ani vechime in trafic, iar masina la volanul careia te urci nu trebuie sa aiba mai mult de 1000 de cemtimetri cubi.

Sursa foto: candexpira.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *