Skip to content
Politică

Un deputat PSD a certat presa când a fost întrebat despre ultima carte citită (VIDEO)

imagebase.net

Un deputat al Partidului Social Democrat (PSD) a certat presa când a fost întrebat despre ultima carte citită. Vedeți mai jos despre cine este vorba și cum a reacționat el.

Secția de știri politice de la Realitatea TV a publicat sâmbătă pe propria pagină de Facebook o declarație luată de la deputatul de Bihor Dumitru Gherman (foto jos; sursa: Cdep.ro).

Astfel, solicitat să precizeze ce carte citise ultima oară, parlamentarul a răspuns: „«Viața ca o pradă», de Marin Preda”, adăugând că lectura avusese loc anul trecut.

Discuția s-a purtat în contexul în care alt deputat, Ovidiu Raețchi (PNL), lansase în dezbatere publică „Pactul pentru Carte”, un pachet legislativ care include 8 măsuri pentru dublarea consumului de carte în doi ani. Printre ele, se numără acordarea a 100 de euro pentru fiecare profesor şi a 50 de euro pentru fiecare elev, bani destinaţi achiziţiei de cărţi.

Eu o iau ca şi un fel de interogatoriu ce faceţi acuma, un fel de testare, ca să demonstraţi ce?! Ce vreţi să-mi demonstraţi? Că parlamentarii sunt inculţi, da? Că asta vreţi. Să daţi pe post, să vă distraţi… (…) Fata mea are 32 (de ani – n.r.). Dacă ar avea acest tupeu, de mâine n-ar mai chema-o Gherman. Aveţi cea mai mare putere de manipulare. (…) Nu faptul că mă întrebaţi, ci faptul că eu n-am cu dumneavoastră o conferinţă de presă (trebuia organizată o chestie din asta.) Dincolo, în Occident, presa, după câte bine ştiu, nu atacă parlamentarii, dar nici măcar cetăţenii; stau la o anumită distanţă. Aţi fost în Italia, la Roma, la Parlament, acolo? Ştiţi la ce distanţă stau? La 200 de metri (de parlamentari – n.r.). (…) Aţi fost insinuantă, persuasivă şi cu stil de a manipula: «Vedeţi ce aţi ales, popor român?» Poporul ăsta român nu-s toţi profesori, da?! Nu-s scriitori, nu-s literaţi. Păi, sunt şi medici, sunt şi muncitori (încă mai sunt; nu mulţi, că au plecat dincolo). Dumneavoastră ce selecţie faceţi când vă faceţi aceste emisiuni?” a comentat Dumitru Gherman.

Culmea tupeului în Parlament

Atenție!Nu îndrăzniți să întrebați parlamentarii care a fost ultima carte citită. Vedeți aici cum a reacționat la o astfel de întrebare deputatul PSD, Dumitru Gherman.

Publicată de Secţia Politic pe Sâmbătă, 24 Martie 2018

Dumitru Gherman este deputat din septembrie 2017, înlocuind-o pe Marina-Adelina Coste, ca urmare a decesului acesteia. În cele șase luni de când este parlamentar, Gherman (membru al Comisiei de politică externă) a luat cuvântul o singură dată în plenul Camerei Deputaților – atunci când a depus jurământul de învestitură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *