Skip to content
Politică

Un deputat PSD critică proiectul prevenției în sănătate: Este revoltător

Deputatul PSD Doina Pană a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că proiectul de lege privind prevenţia în sănătate, iniţiat de PNL, este unul „revoltător” şi „aberant” şi că scandalul legal de legea anti-defăimării sociale este menit să acopere discuţiile pe marginea iniţiativei liberale din domeniul sănătăţii.

„Există un proiect de lege care este revoltător, iniţiat de PNL în urmă cu câteva zile, şi care, prin scandalul creat de acest proiect legislativ (legea anti-defăimării sociale – n.r.) a fost trecut cu vederea (…) – legea prevenţiei. E foarte adevărat că există tratamente medicale enorm de scumpe, că foarte mulţi asiguraţi se întreabă de ce nu are sistemul bani, când ei cotizează în permanenţă (…). Şi atunci ce s-au gândit distinşii colegi de la PNL? Cine se face vinovat că nu a făcut prevenţie şi s-a îmbolnăvit de cancer, să îşi suporte tratamentul. Care pot, bine, care nu, să moară cu zile”, a spus Pană.

Deputatul bistriţean apreciază drept „aberant” ca persoanele care se îmbolnăvesc de cancer să fie obligate să îşi plătească tratamentul, dând ca exemplu cazurile de cancer mamar şi numărul mic de mamografe din ţară, care face imposibilă prevenţia pentru toate femeile din România.

„Ideea de prevenţie este foarte salutară, dar nu aşa, nu pe banii cetăţenilor şi nu să condamni la a nu avea nicio şansă pe cei cărora, din nefericire, le-a dat Dumnezeu o asemenea boală şi niciodată nu şi-ar permite să plătească zeci de mii de euro pentru acest tratament”, a adăugat Doina Pană.

La rândul său, deputatul PSD Daniel Suciu, prezent la conferinţa de presă, a subliniat că, printre iniţiatorii legii prevenţiei în sănătate, pe care, personal, o consideră „o lege criminală”, se numără şi copreşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, deputatul Stelian Dolha.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *