Skip to content
Politică

Un deputat USR PLUS critică ”brambureala” şi “bâlciul” ultimelor săptămâni: Oamenii nu mai au încredere. M-am abţinut pentru că este şi găluşca noastră, a USR-ului

facebook

Deputatul USR PLUS Tudor Benga reclamă ”brambureala ultimelor săptămâni” şi vorbeşte despre ”bâlciul cu măsurile ultimelor zile”, referindu-se la ultimele restricţii impuse de Guvern. ”Mă abţin de nişte luni bune deja să o zic”, afirmă deputatul, precizând însă că este resonsabilitatea celor votaţi să răspundă în faţa cetăţenilor.

Mă abţin de nişte luni bune deja să o zic, dar trebuie să o zic. M-am abţinut s-o spun şi fiindcă este şi găluşca noastră, a USR-ului, şi iar mi se vor leza diverşi colegi deşi le-am zis de atunci că nu facem bine ce facem. Însă trebuie să o zic din două motive: unu, fiindcă ipocrizia PSD-ului depăşeşte orice limite zilele astea. Şi doi, ca măcar să învăţăm ceva din brambureala ultimelor săptămâni. Şi să pricepem odată, cu toţii, aleşi şi alegători, că prima şi cea mai importantă responsabilitate a celor votaţi în funcţie publică este să răspundă în faţa oamenilor pentru deciziile luate în numele lor”, a scris Tudor Benga pe Fcebook.

Deputatul se referă la ultimele măsuri luate de Guvern.

Tot bâlciul ăsta cu măsurile ultimelor zile, cu închisul magazinelor la 18.00 şi închisu-n case la 20.00, cu sus carantina jos carantina, incidenţă de 4 şi de 7.5, cu CNSU-ul vieţii care ia decizii de pe o zi pe alta cu impact direct asupra libertăţii de mişcare a milioane de oameni şi GCS-ul ascuns de ochii lumii, pleacă de fapt de la un vot dat în Parlament în primăvara trecută. Un vot dat pe 13 mai 2020 mai exact, pe plx-ul 251/2020 devenit apoi legea 55/2020. Este legea care reglementeaza starea de alertă şi a fost votată covârşitor, deşi nu unanim, de toate partidele care erau parlamentare şi anul trecut şi sunt parlamentare şi anul ăsta. Iar votul ăla de fapt a fost o ditamai laşitatea întregii clase politice care a preferat să delege unor funcţionari nealeşi de nimeni responsabilitatea unor decizii cu impact direct asupra vieţii de zi cu zi a douăzeci de milioane de oameni. Ca să nu trebuiască politicienii să asume direct decizii complicate si nepopulare în plin an electoral”, a mai scris deputatul, citat de news.ro.

Acesta se referă şi la PSD care a anunţat că va contesta decizia îchiderii magazilelor la ora 18.00.

PSD-ul anunţă ieri cu surle şi trâmbiţe că atacă în contencios măsura de închidere a magazinelor la ora 18. Foarte frumos, minunat, cavalerii pe cai albi ai PSD venind să salveze ţărişoara. Păi stimaţi ipocriţi de la PSD cine a votat anul trecut să daţi Guvernului şi CNSU puterea de a face fix asta, să schimbe programul magazinelor de pe o zi pe alta printre altele, nu voi? Vă zic eu, voi toţi, 113 deputaţi PSD mai exact, cu două excepţii din întreg grupul parlamentar. Când am venit public după votul din 13 mai să explic oamenilor care m-au ales de ce nu am votat în numele lor legea asta, mi-am luat o grămadă de hatereala, şi din interiorul partidului şi din afara lui. Însă am spus clar încă de pe atunci că legea e o cârpeală, că pune drepturi şi libertăţi fundamentale, care constitutional nu au voie să fie restrânse decât prin lege, în mâna Guvernului şi a altor instituţii. Şi implicit a unor oameni care nu vin să dea socoteală direct cetăţenilor. Şi să fiu clar: vina pentru brambureala de zilele astea nu aparţine funcţionarilor sau oamenilor numiţi pe la vârful instituţiilor de urgenţă. Responsbilitatea lor e să facă analiza tehnică, să strângă opiniile experţilor, să evalueze ce a mers la alţii şi ce nu. Însă politicienii aleşi sunt cei care trebuie să îşi asume deciziile, inclusiv cele nepopulare, şi să vină în faţa oamenilor să le explice, să-şi ia castane, şi apoi să ajusteze”, estede părere deputatul.

Acesta crede că cetăţenii nu mai au încredere în măsuri petru că politicienii au delegate responsabilitatea.

Motivul pentru care ne găsim azi în situaţia in care ne găsim pleacă fix de aici: oamenii nu mai au încredere în măsurile luate de stat fiindcă politicienii au preferat să externalizeze deciziile nepopulare şi acum fac pe niznaiu. De fiecare când auziţi pe câte unul care contestă măsurile întrebaţi-l mai întâi de toate cum a votat în mai anul trecut. E târziu din păcate acum să reparăm procesul decizional pe gestionarea pandemiei. Însă este vital să învăţăm ceva din asta despre mersul statului, lanţul de decizie şi asumare. Fiindcă la final, fără încrederea cetăţenilor în stat, nu poţi gestiona nimic, darmite o criză de astfel de proporţii. Iar fără o clasă politică care să îşi asume responsabilitatea deciziior şi care să vină să dea socoteală oamenilor simpli de pe stradă zi de zi nu poţi construi încredere intre stat şi cetăţeni”, a încheiat deputatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *