Skip to content
Politică

Un doctor în economie desființează 9 mituri despre socialismul democratic

Wikipedia

Sorin Anagnoste, Phd – cadru didactic asociat ASE Bucureşti, publică miercuri în Ziarul Financiar un editorial intitulat ”9 mituri despre Socialism”, în care demontează mesajele pe care le răspândesc susținătorii socialismului, cu precădere în mediul on-line.

Voi aborda mai jos nouă mesaje pe care socialismul le raspândeşte deja. Toate sunt greşite, dar e bine de urmărit fiecare dintre acestea pentru a putea înţelege mai bine care este adevărul”, scrie Sorin Anagnoste.

Nimeni nu poate explica ce este ”socialismul democratic” sau care este diferenţa dintre acesta şi “socialism” (n.a. socialismul este acea doctrină care a omorât peste o sută de milioane de oameni).

Doar punând un cuvânt drăguţ în faţa “socialismului” nu înseamnă că are alt sens. De exemplu, dacă spunem “genocid democratic” putem afirma fără nicio greşeală că acesta este tot genocid, indiferent ce cuvinte drăguţe am găsi să-I asociem genocidului. Nu există nicio diferenţă între “socialismul democratic” şi “socialism””, adaugă autorul editorialului.

Puteți citi articolul, integral, AICI.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *