Skip to content
Societate

Un elev român a obținut premiul I la Olimpiada Internaţională de Limbă şi literatură latină

Liceovenosa.gov.it

Victor Şera, elev în clasa a XII-a la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca, a obținut premiul I în clasamentul internaţional, în cadrul olimpiadei Certamen Horatianum (ediţia a XXXIII-a), informează Ministerul Educației, scrie Hotnews.

Mesajul textului lui Horatius este exprimat clar, printr-o traducere cursivă, fidelă textului original. Comentariul literar, construit de o manieră precisă şi originală în acelaşi timp, bogat în interpretări stilistice adecvate, dezvoltă tema propusă în mod pertinent, erudit şi exhaustiv„, a comentat comisia de evaluare.

Din echipa României a făcut parte şi Paul Horea Hossu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Cluj-Napoca). Cei doi elevi au fost pregătiţi şi însoţiţi de prof. dr. Alexandru Cristian Dudău (Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Cluj-Napoca).

Olimpiada Internaţională de Limbă şi literatură latină Certamen Horatianum s-a desfăşurat în perioada 14-17 aprilie 2019, la Venosa (Italia) și este o competiție recunoscută de UNESCO pentru promovarea excelenţei în educaţie şi a patrimoniului cultural universal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *