Skip to content
Politică

Un europarlamentar socialist dă de pământ cu Dragnea și Dăncilă: Nu putem să protejăm un corupt și pe marioneta sa

Socialiștii europeni nu mai pot tolera PSD, iar voturile pe care Liviu Dragnea le poate aduce din România nu sunt un argument bun, pentru că, încurajând un partid corupt, PES pierde voturile din alte țări. Este opinia tranșantă a eurodeputatei socialiste Ana Gomes, pentru care ultimul anunț al premierului Dăncilă-relocarea ambasadei din Israel-este inacceptabil.

Fost diplomat de carieră, Ana Gomes critică anunțul prim-ministrului român privind relocarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim-o astfel de decizie încalcă acordurile europene privind soluția celor două state, dar și politică socialiștilor europeni, potrivit ziare.com. Eurodeputata povestește că a întrebat-o direct pe Viorică Dăncilă, la o ședința a socialiștilor, iar această i-a răspuns vag, că decizia oricum aparține președintelui Iohannis.

„Eu cred că este o mare ipocrizie, care trebuie să fie criticată, și chiar este, de către socialiști. Numai că noi nu putem în același timp să protejăm un corupt, precum domnul Liviu Dragnea, pe marioneta sa, doamna Dăncilă, și pe toate celelalte marionete ale sale, cu atât mai mult cu cât ei continuă, din ce în ce mai mult, să încalce principiile liniei noastre politice. Eu am fost, de exemplu, foarte supărată când am citit că prim-ministrul Dăncilă, în fața unei largi audiențe, în Statele Unite, a declarat că România intenționează să-și mute ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Asta nu doar că e în totală contradicție cu linia social-democraților europeni, dar contravine reglementărilor europene și celor internaționale. Când doamna Dăncilă a venit aici, chiar înainte ca România să preia președinția rotativă, și a discutat cu grupul nostru, eu îmi amintesc că am întrebat-o exact acest lucru, în fața întregului grup socialist.

Iar dumneaei mi-a dat un răspuns foarte vag, spunând că de fapt aceasta va fi o decizie pe care președintele o va lua și că acum sunt doar discuții. Iar acum confirmă, în fața unei audiențe americane, că asta este de fapt calea pe care merge Guvernul. După părerea mea, aici nu este vorba de o schimbare a deciziilor luate de partid, ci este o înțelegere mercantilă, dacă nu chiar una coruptă, pe care ea și domnul Dragnea probabil că o au cu cele mai reacționare forțe de dreapta din Israel. Și evident că urmăresc un beneficiu. Așa se explică și acea scrisoare incredibilă, absolut revoltătoare, pe care a scris-o Rudy Giuliani, în care pleda pentru amnistierea unor fapte, care ar fi fost în beneficiul unor corupți precum Liviu Dragnea. De aceea, spun că impresia este cea a unei înțelegeri scandaloase între guvernul României și PSD, pe de o parte, și cei mai reacționari și mai belicoși membri ai dreptei israeliene, pe de altă parte”, a spus Gomes, pentru ziare.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *