Skip to content
Sport

Un evenimenit astronomic ce se întâmplă o dată la un milion de ani

Un eveniment astronomic ce se întâmplă o dată la un milion de ani are loc duminică.

O cometa rara va trece foarte aproape de planeta Marte, la doar 140.000 km, ceea ce reprezinta o treime din distanta care desparte Pamantul de Luna.

Cometa cunoscuta sub numele de Siding Spring are un nucleu cu diametrul de aproximativ 1,6 km si este la fel de solida ca un munte din pudra de talc. Ea se deplaseaza cu o viteza de circa 202 km pe ora si exista riscuri minime de coliziune cu Planeta Rosie, informeaza Business Insider, citat de ziare.com.

Siding Spring se va apropia cel mai mult de Marte la ora 2:27 (21:27, ora Romaniei), pe 19 octombrie, a anuntat NASA.

NASA a mutat satelitii plasati pe orbita planetei Marte din calea cometei, pentru a nu fi afectati de rocile si particulele din coada cometei. Cu toate ca Odyssey si MAVEN au fost repozitionati, oamenii de stiinta spera ca cei doi sateliti vor putea capta date impotante despre „vizitator”, pe care ulterior sa le poata studia, pentru a afla mai multe informatii despre acest tip de cometa.

Cei doi roboti NASA – Curiozitati si Opportunity – aflati pe Marte isi vor indrepta spre cer camerele de luat vederi si vor transmite, in urmatoarele zile, saptamani si luni, imagini cu trecerea cometei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *