Un fost angajat Boeing care a făcut dezvăluiri stânjenitoare despre companie a fost găsit mort în SUA

Sursa foto: CNBC

Un fost angajat al Boeing, cunoscut pentru faptul că a exprimat îngrijorări cu privire la standardele de producţie ale companiei, a fost găsit mort în SUA în timp ce se afla în plin proces cu firma aeronautică, relatează BBC.

Medicul legist din comitatul Charleston a confirmat luni pentru BBC decesul său, care a intervenit pe 9 martie. În zilele dinaintea morţii sale, el a depus mărturie într-un proces împotriva companiei.

În 2019, Barnett declarase pentru BBC că muncitorii aflaţi sub presiune au montat în mod deliberat pe linia de producţie piese de aeronave care nu corespundeau standardelor. De asemenea, el a spus că a descoperit probleme grave cu sistemele de oxigen, ceea ce ar fi putut însemna că una din patru măşti de respiraţie nu ar funcţiona în caz de urgenţă.

La momentul decesului, Barnett se afla în Charleston pentru audieri juridice legate de procesul pe care îl avea cu Boeing. Săptămâna trecută, el făcuse o depoziţie oficială în care a fost interogat de avocaţii Boeing, înainte de a fi interogat de propriul său avocat. Urma să fie supus unei noi audieri, sâmbătă. Când nu a apărut, au fost făcute cercetări la hotelul său şi a fost găsit mort în camionul său din parcarea hotelului.

Bărbatul de 62 de ani a murit în urma unei răni „autoprovocate”, potrivit medicului legist. Poliţia a deschis o anchetă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: