Skip to content
Justitie

Un fost baron al PSD, achitat în primă instanţă într-un dosar de corupţie

Facebook

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost achitat miercuri, de Tribunalul Vrancea, alături de alte 18 persoane cercetate într-un dosar cu acuzaţii de fapte de corupţie.

Magistraţii Tribunalul Vrancea l-au achitat pe Gheorghe Bunea Stancu pentru infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, pentru infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă continuată şi pentru infracţiunea de conflict de interese. Potrivit Agerpres, instanţa l-a achitat şi pe fostul vicepreşedinte CJ Brăila, Florin Mija, pentru abuz în serviciu, alături de alţi funcţionari şi salariaţi ai CJ Brăila.

Gheorghe Bunea Stancu a fost judecat pentru infracţiuni de corupţie, alături de alţi funcţionari ai Consiliului Judeţean Brăila, în dosar fiind vorba de acordarea unor contracte considerate preferenţiale, prejudiciul estimat fiind de aproximativ trei milioane lei.

Pe 2 octombrie 2014, Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galaţi a dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Bunea Stancu, Florin Mija şi a încă 12 funcţionari ai CJ Brăila. Pe lista inculpaţilor se află şi trei societăţi de construcţii prin care s-ar fi derulat întreaga afacere, numărul total al celor trimişi în faţa instanţei ridicându-se la 19.

Toţi cei 19 inculpaţi în acest dosar au fost achitaţi, dar decizia Tribunalului Vrancea nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile. De asemenea, Tribunalul Vrancea a respins cererile DNA de confiscare specială şi a ridicat măsura sechestrului asigurator de pe bunurile mobile şi imobile în cazul lui Gheorghe Bunea Stancu şi a încă patru acuzaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *