Skip to content
Politică

Un fost consilier local PNL o comite din nou! Mită cu repetiție la Spitalul din Brașov

Un chirurg ortoped de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov a fost reţinut pentru 24 de ore după ce a fost prins în flagrant, în cabinetul său, luând mită din partea unui investigator sub acoperire. Doctorul nu ar fi la prima abatere de acest gen, el pretinzând, în urmă cu două săptămâni, unui alt investigator sub acoperire, 1.000 de lei pentru a-i face în spitalul public o operaţie care de altfel este gratuită. Doctorul Marius Nica este fost component al Consiliului Local al Municipiului Braşov, pe vremea când primar era Ioan Ghişe, informează romaniacurata.ro.

Ortopedul Marius Nica se afla de ceva vreme în vizorul anchetatorilor, cunoscându-se faptul că este unul dintre medicii care cer mită pentru intervenţiile chirurgicale pe care le face. El a fost reţinut luni de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov după ce a fost prins în flagrant primind 900 de lei de la un investigator sub acoperire, pentru a-şi îndeplini îndatoririle de serviciu, iar acum procurorii cer prelungirea arestului preventiv pentru 30 de zile. Anterior, în datele de 16 şi 20 iulie, medicul braşovean, fost consilier local PNL, a pretins de la un alt investigator autorizat în cauză suma de 1.000 lei pentru a-i face o operaţie. Anchetatorii suspectează că ar putea exista o întreagă reţea a mitei în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov. Din banii pretinşi fiecărui investigator, dr. Marius Nica spunea că suma de 150-200 lei va reveni medicilor anestezişti, promiţând că îi va determina pe aceştia să-şi îndeplinească îndatoririle de serviciu ce le revin în timpul intervenţiilor chirurgicale.

" "
" "

În urma percheziţiilor, din cabinetul anestezistei şi de la domiciliul chirurgului au fost ridicaţi 2.950 de euro şi 17.000 de lei, bani susceptibili a proveni din luare de mită. Cea mai mare sumă de bani a fost găsită la dr. Marius Nica acasă, respectiv 2.950 de euro si 16.500 de lei. La biroul anestezistei Mariana Stoica a fost găsită suma de 500 lei, pe care nu a putut-o justifica.

Pe vremea când era consilier local PNL, dr. Marius Nica s-a evidenţiat printr-o declaraţie de avere cel puţin bizară. El a scris în declaraţia de avere că, în 2004, împreună cu soţia, a obţinut venituri salariale de 285 de milioane de lei vechi, iar cabinetul medical particular i-a adus 0 lei profit. Cu toate astea, în acelaşi an, Nica a declarat că a cumpărat o casă de 210 metri pătraţi şi 470 de metri pătraţi de teren într-o zonă rezidenţială din Braşov. Chiar şi aşa, a rămas în conturi cu 9.000 de euro şi 10.500 de dolari, adunaţi în perioada 1998 – 2000.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *