Skip to content
Politică

Un fost consilier prezidențial a vorbit despre legea anti-legionari: „Instanţa va decide în final”

Un fost consilier prezidențial a făcut anumite precizări legate de legea anti-legionari, declarând că rămâne ca instanța să interpreteze această lege. El a adăugat că instanța poate condamna și persoane care publice pe Facebook mesaje de susținere a legionarilor.

„Instanţa va decide în final. Legea a apărut pentru că nu exista posibilitatea pedepsirii unor persoane care fac apologia unor curente precum cel legionar şi de fiecare dată în instanţă se spunea că nu există bază legală pentru acest lucru”, a spus Scutaru într-un interviu pentru gandul.info.

Fostul consilier prezidențial a vorbit și despre scriitorii care au susținut mișcările legionarilor.

„Nu sunt instanţă de judecată, instanţa de judecată va aprecia şi nu asta a fost intenţia legiuitorului de a-i pedepsi pe cei care pun citate din Cioran, dar părerea mea este că dacă dumneavoastră mâine vă îmbrăcaţi în cămaşă verde cu diagonală şi comemoraţi moartea lui Zelea Codreanu, cred că ar trebui să fiţi condamnat pentru acest lucru”, a spus Scutaru.

George Scutaru a vorbit și despre rolul Facebook-ului, precizând că „înainte făceai apologia extremismului, punând afişe pe gard, acum societatea a evoluat, nu se mai pun afişe pe gard, acum postează mesaje pe Facebook”.

Totodată, Scutaru a comentat afirmația lui Andrei Pleșu, care a spus că „nu vreau să fiu suspect dacă admir talentul lui Cioran, mintea lui Noica”.

„În niciun caz atunci când am legiferat nu am avut în vedere asemenea lucruri. Nu mi se pare normal şi repet pe de altă parte ca acum să existe persoane care în cămaşă verde şi diagonală să facă apologia legionarismului. Noi am avut în vedere asemenea cazuri, în niciun caz pe cei care citează din Cioran şi Noica”, a conchis George Scutaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *