Skip to content
Politică

Un fost deputat PNL cere instanței sesizarea CCR în cazul OUG 14

inpolitics.ro

Un fost deputat PNL, care momentan este judecat pentru abuz în serviciu, a cerut instanței sesizarea Curții Constituționale a României în cazul Ordonanței 14/2017 care abrogă OUG 13.

Este vorba despre fostul deputat PNL Theodor Nicolescu, implicat în dosarul ANRP privind despăgubirea ilegală a lui Horia Simu, a cerut, luni, Curții de Apel București să sesizeze CCR în privința OUG 14. Fostul parlamentar consideră că abrogarea îi încalcă dreptul la apărare, transmite hotnews.ro. 

Theodor Nicolescu, fost vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor si fost secretar de stat la Ministerul Justitiei la data comiterii faptelor pentru care este judecat, i-a spus judecatorului de la Curtea de Apel Bucuresti sa admita sesizarea Curtii Constitutionale cu exceptia de neconstitutionalitate a OUG 14/2017, argumentand ca urgenta acestui act normativ nu se justifica, iar prin abrogarea OUG 13 de modificare a unor articole din Codul penal, inclusiv cel referitor la abuzul in serviciu, ii este incalcat dreptul la aparare.

„Vreau sa ridic o exceptie de neconstitutionalitate a Ordonantei 14 din 2017 si va rog sa sesizati Curtea Constitutionala sub acest aspect. Nu inteleg urgenta acestei OUG si mi se restrange dreptul la aparare. Aceasta ordonanta de anulare a primei ordonante privind infractiunea de abuz in serviciu are o influenta covarsitoare si cer sa se trimita la Curtea Constitutionala exceptia de neconstitutionalitate”, a spus Theodorescu, demersul sau fiind aprobat si de ceilalati avocati prezenti in sala de judecata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *