Skip to content
Justitie

Un fost executor judecătoresc a sustrat peste 450.000 de lei de la debitori. Acum riscă până la 15 ani de închisoare  

Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupţie anunţă despre finalizarea şi expedierea în judecată a unui fost executor judecătoresc în circumscripţia Camerei Teritoriale Nord, învinuit pentru 12 episoade de ”depăşire a atribuţiilor de serviciu” şi ”delapidarea averii străine”.

Potrivit probatoriului, în perioada anilor 2014 – 2017, deţinând funcţia de executor judecătoresc, acesta ar fi extras şi însuşit sumele plasate de debitori pe contul special, ce urmau a fi transmise creditorilor.

De asemenea, procurorii au mai stabilit că în aceiaşi perioadă, având în procedură un act executoriu de încasare a datoriei de la debitor în beneficiul creditorului, învinuitul ar fi înstrăinat ilegal 8 bunuri imobile ale debitorului, ştiind cu certitudine că acestea erau sechestrate într-o cauză penală.

Potrivit estimărilor, în total, prin acţiunile ilegale ale inculpatului, părţile vătămate ar fi fost prejudiciate cu peste 450 mii de lei.

În primăvara anului 2018, acesta a fost anunţat în urmărire penală, după ce s-a eschivat de la organele de drept. În octombrie 2020 învinuitul a fost reţinut în România, iar peste o lună – extrădat autorităţilor Republicii Moldova pentru a fi tras la răspundere penală, scrie adevarul.ro.

În prezent, învinuitul se află în arest preventiv, iar fiind audiat de procurori a refuzat să facă declaraţii.

Pentru faptele incriminate, fostul executor judecătoresc riscă de la 8 până la 15 ani închisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *