Skip to content
Politică

Un fost ministru a învins definitiv DNA. Câți bani are de luat

exclusivnews.ro

Un fost ministru a învins definitiv Direcția Națională Anticorupție (DNA). Citiți, în cele ce urmează, despre cine este vorba și câți bani are de luat.

Fost ministru al Agriculturii în guvernarea CDR, Decebal Traian Remeș  a castigat definitiv la Inalta Curte procesul prin care a cerut despagubiri de la TVR si DNA pentru divulgarea, in 2007, a probelor din dosarul „Caltabosul”. Potrivit incheierii de sedinta de la ICCJ, Remes va trebui sa primeasca 15.000 de lei despagubiri de la TVR, DNA si Rodica Culcer, la acel moment sefa stirilor TVR, scrie Hotnews.

Remes l-a chemat initial in judecata si pe presedintele de la acel moment, Traian Basescu, dar instantele au decis ca acesta nu avea calitate procesuala.

Remes a pierdut in prima instanta, la Tribunalul Bucuresti, dar a castigat in apel. Inalta Curte a mentinut decizia Curtii de apel Brasov.

Reamintim ca, in februarie 2013, Inalta Curte l-a condamnat definitiv pe Decebal Traian Remes pentru trafic de influenta la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul „Caltabosul”.

In octombrie 2007, in timpul anchetei DNA in dosarul „Caltabosul”, TVR a difuzat in jurnalul de seara imagini video de la o intalnire a lui Remes cu fostul ministru Ioan Avram Muresan, in care acesta din urma ii da un plic, precum si inregistrari audio referitoare la licitatii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *