Skip to content
Politică

Un fost ministru al Apărării va primi daune de la statul român

Un fost ministru al Apărării va primi daune de la statul român, pentru că procesul în urma căruia a fost condamnat la închisoare a durat prea mult.

Astfel, este vorba despre fostul ministru al Apărării Victor Babiuc. Acesta va primi daune de 1.900 de euro de la statul român, potrivit romaniatv.net.

Patru persoane, condamnate penal în România, au câștigat sume cuprinse între 810 și 1.890 de euro, pe care statul român s-a angajat, în fața Curții Europene a Drepturilor Omului, să le plătească, ca despăgubiri pentru tergiversarea procedurilor judiciare. Cei patru au acționat statul român în judecată în cauze separate, CEDO le-a conexat, Guvernul României a făcut oferta financiară, aceasta nu a fost contestată de niciunul dintre petenți, astfel că, la 5 noiembrie 2015, cauza a fost scoasă de pe rol, considerându-se oferta acceptată.

Fost ministrul al Apărării între anii 1996 – 2000, Victor Babiuc a fost condamnat la doi ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri Becali – MApN, dar a executat doar o treime din pedeapsă, ieșind din penitenciarul Găești în urmă cu doi ani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *