Skip to content
Politică

Un fost ministru al Educației primește lovitura din partea procurorilor

Fostul ministru al Educației în guvernul Tăriceanu și șeful Consiliului Județean (CJ) Iași, Cristian Adomniței, cercetat penal de Direcția Națională Anticorupție (DNA) în dosarul „Albumul”, primește o noua lovitură din partea procurorilor. Aceste este acuzat de fals intelectual și favorizarea făptuitorului.

Cristian Adomniței s-a prezentat din nou la Tribunalul Iași, unde magistrații se s-au pronunțat asupra măsurii controlului judiciar în cazul fostului șef al Consiliului Județean (CJ) Iași.

Joi, magistrații de la Tribunalul Iași au hotărât ca acesta să nu mai aibムpermisiunea de a se apropia de funcția de conducere din CJ.

Magistrații au decis să mentină măsura preventivă a controlului judiciar, pentru încă 30 de zile. Dacă Tribunalul Iași ar fi anulat decizia, Adomniței s-ar fi putut reîntoarce la șefia CJ. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 48 de ore, informează bzi.ro.

În vizorul DNA au mai ajuns Cristina Teodora Jinga, directorul Direcţiei Proiecte şi Dezvoltare Durabilă din CJ, Carmen Irimescu, şeful Serviciului Proiecte şi Parteneriate, şi afacerista Letiţia Popa. Procurorii vorbesc despre nereguli la achiziţia de servicii de tipărire a unor materiale de promovare a judeţului Iaşi cu firma lui Popa. Aceasta a folosit acte false pentru a primi contractul de realizare de cataloage, broşuri, calendare, mape, hărţi, magneţi, sacoşe, dar şi a unui film de prezentare a judeţului. Anchetatorii au mai spus că firma nu şi-a executat obligaţiile, lipsind produse de 213.005 lei.

Adomniţei Cristian le-a ajutat pe inculpatele Jinga şi Irimescu, în urma unei înţelegeri prealabile cu acestea, pentru a se evita descoperirea infracţiunilor pe care acestea le comiseseră şi tragerea lor la răspundere penală”, au spus procurorii. Adomniței a amânat finalizarea unui audit şi a refuzat să sesizeze frauda poliţiştilor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *