Skip to content
Politică

Un fost ministru al lui Ponta taie şi spânzură într-un judeţ. Măsuri drastice pentru reducerea datoriilor imense

Un fost ministru din guvernele conduse de către Victor Ponta taie şi spânzură într-un judeţ. Vezi ce măsuri drastice are în vedere politicianul pentru reducerea datoriilor imense.

Proiecte europene în valoare de 40.000.000 de euro și datorii de 300.000.000 de lei ca urmare a creditelor contractate – așa sună un scurt bilanț financiar al Consiliului Județean (CJ) Timiș, făcut miercuri de Sorin Grindeanu, noul președinte al instituției şi ministru pentru Societatea Informaţională în ultimul cabinet Ponta.

Dacă datoriile de 300.000.000 de lei provin din mandatul PDL-istului Constantin Ostaficiuc (100 de milioane de lei) și din cel al UNPR-istului Titu Bojin (200 de milioane), proiectele pe fonduri europene ratate sau neimplementate sunt o mare problemă la CJ Timiș, transmite pressalert.ro.

Soluția lui Grindeanu: o schimbare de organigramă care va avea loc la toamnă. Președintele instituției spune că a consultat organigramele consiliilor din județe de talia Timișului, iar situația este una nemulțumitoare, sarcinile nefiind împărțite corespunzător. Una din prioritățile anunțate cu privire la noua organigramă va fi înființarea unei Direcții de Dezvoltare care să gestioneze inclusiv proiectele cu fonduri europene. Ales în funcția de președinte, Grindeanu a afirmat că nu e mulțumit deloc de modul în care unii din funcționarii din CJT muncesc.

„Unii dintre ei s-au obișnuit că mai bine nu fac nimic, că atunci nu o să am probleme și mai bine mă fac că fac și găsesc tot timpul o verigă și o explicație legată de ce nu pot sau de ce nu pot. Circuitul documentelor în instituție este o altă problemă. Eu ca viceprimar în 2008 puteam să aflu fără probleme circuitul unui document în primărie, cât a stat și unde, aici trebuie să fac o anchetă. Sunt foarte multe lucruri centralizate care vin direct la președinte.Nu mi se pare normal să îmi dau eu acordul pe niște deodorante și chestiuni igienice de la una din instituțiile subordonate”, a declarat Grindeanu.

Tot prin noua organigramă, se vor „curăța” și instituțiile din subordinea CJ Timiș. Apelul făcut acum câteva săptămâni de Grindeanu către directorii din subordinea CJT care au probleme penale sau care au făcut campanie electorală nu a primit niciun răspuns. Întrebat dacă a primit demisii, Grindeanu a mărturisit că nu.

„Spuneam că o să umblăm la chestiuni de organigramă, dincolo de faptul că eu cred că ceea ce am cerut e corect, adică aceia care au făcut campanie electorală mai mult decât prevede legea folosindu-și funcția publică, care nu e politică, în a aduce foloase electorale cuiva din punctul meu de vedere încalcă legea și atunci ar fi trebuit să facă un pas în spate. În al doilea rând, cei care sunt în funcții de conducere și au diverse probleme cum sunt cele legate de corupție, eu cred că nu e normal să rămână în acele funcții. Am avut discuții neinstituționale cu domni care s-au simit, dar nu s-au materializat aceste discuții. Cei care s-au înscris în aceste două categorii au încercat să găsească o justificare”, a explicat şeful CJ Timiş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *