Skip to content
Politică

Un fost ministru al Sănătății cere demisia Guvernului Cîțu: E a doua tragedie în mai puțin de un an, poate se simt

Inquam Photos / Octav Ganea

Într-un interviu pentru PS News, fostul ministru al Sănătății, medicul Florian Bodog, susține că din cauza tragediilor ce au avut loc în spitalele Matei Balș și la cel din Piatra Neamț, membrii Executivului ar trebui să își dea demisia.

„Nu cred că există un vinovat principal. După accidentele care s-au întâmplat în țară, Guvernul PNL a anunțat că va face verificări în toate spitalele în așa fel încât să nu se mai întâmple ceea ce s-a întâmplat la Piatra Neamț. Se apare că nu s-a întâmplat acest lucru, pentru că, așa cum știm, s-au mai întâmplat incendii și la Cluj, și la Timișoara, și acum s-a întâmplat la Matei Balș. Cu siguranță, spitalele din România sunt supraaglomerate și din păcate nu face nimeni nimic”, spune Florian Bodog.

Întrebat dacă vina incendiului de la Matei Balș îi aparține și ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, medicul spune că „spitalul ține direct de Ministerul Sănătății”.

„După părerea mea, ar trebui ca tot Guvernul să își dea demisia, nu doar Vlad Voiculescu. Cu siguranță n-o va face, pentru că am mai avut o situație la Piatra Neamț, unde Guvernul nu și-a dat demisia. Avem al doilea moment la mai puțin de un an, așa că poate se simt”, spune Bodog.

De asemenea, acesta susține că situațiile din spitale sunt neglijate, afirmând că „ne ocupăm de orice altceva decât de a stăpâni pandemia și astfel de situații tragice”.

„Pentru a evita astfel de situații ar trebui să decongestionăm spitalele. Atât timp cât acestea sunt pline, aceste accidente sunt inerente. Noi nu facem nimic: nu testăm, nu izolăm, pacienții ajung târziu în spital în stare gravă, mai nou nici nu mai vaccinăm. Ne ocupăm de orice altceva decât de a stăpâni pandemia și astfel de situații tragice”, spune medicul.

În finalul interviului, Florian Bodog amintește că ideea potrivit căreia ”e suficient să vină oameni tineri la putere și astfel problemele se vor rezolva” este eronată.

„Pentru a conduce un spital și pentru a conduce un minister, pentru a conduce absolut orice instituție e nevoie de o persoană cu experiență, dar nu are nicio importanță vârsta, atât timp cât are experiența necesară”, a conchis fostul ministru al Sănătății.

Un incendiu a izbucnit vineri dimineaţă la un pavilion al Spitalului ”Matei Balş” din Capitală, fiind declanşat planul ”roşu”.

Trei pacienţi care au fost transportaţi vineri de la Institutul Matei Balş la Spitalul Bagdasar Arseni în urma incendiului, au fost „evaluaţi şi stabilizaţi” şi vor fi duşi la Spitalele „Victor Babeş” şi Monza.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *