Skip to content
Politică

Un fost ministru al Transporturilor îl trage de urechi pe Ponta. Care ar trebui să fie prioritatea premierului

Un fost ministru al Transporturilor îl trage de urechi pe prim-ministrul Victor Ponta. Care ar trebui să fie prioritatea premierului în acest domeniu în viitorul apropiat

Alexandru Nazare (ministru PDL al Transporturilor în guvernul Ungureanu) îi cere şefului Executivului să rezolve problema autostrăzii Sibiu-Piteşti şi a Centurii Capitalei, potrivit unui comunicat trimis, miercuri, PSnews.ro.

Fostul demnitar se plânge de faptul că „România pierde 2 miliarde de euro din fondurile europene pentru transport, în timp ce camioanele stau blocate pe centura București și Sibiu-Pitești”.

Vicepreședintele PNL Alexandru Nazare atrage atenția că, din fondurile europene pentru transport, abia au fost cerute anul acesta la decontare 14 milioane de euro, deși au trecut 6 luni în care lucrările trebuia să fie avansate.

”În loc să participe la inaugurarea autostrăzii de la Nădlac, premierul Ponta ar trebui să își facă timp pentru a vedea camioanele care stau blocate pe centura București sau pe Sibiu-Pitești, autostrada care se surpă lângă Sibiu pentru că a fost inaugurată la presiunile sale în campania electorală, sau lucrările care stagnează pentru autostrada dintre Lugoj și Deva. Degeaba inaugurăm trecerea pe autostradă dintre România și Ungaria, dacă nu avem funcțional întreg coridorul de transport dinspre Constanța spre granița de vest, gâtuind astfel dezvoltarea economică a României”, comentează Nazare.

În opinia lui, Ponta „este direct responsabil pentru modul dezastruos în care au fost gestionate proiectele de autostrăzi în ultimii 3 ani”.

Deputatul PNL semnalează faptul că, în primele 6 luni ale acestui an, fondurile europene pentru transport au fost utilizate în proporție de sub 1% din ceea ce fusese programat. El avansează o previziune sumbră pentru sfârşitul acestui an.

”Din cele 4,3 miliarde de euro fonduri europene pentru transport alocate în perioada 2007-2013, pentru anul acesta ținta era să fie cheltuite 1,3 miliarde de euro, din care aproape 600 de milioane de euro pentru autostrăzi și drumuri naționale, 400 de milioane pentru căi ferate, 200 de milioane pentru metrou, 50 de milioane pentru domeniul naval și 40 de milioane pentru modernizarea aeroporturilor. Bilanțul primelor 6 luni arată, însă, că CNADNR abia a cheltuit 5,5 milioane de euro, iar CFR 4,8 milioane de euro. În aceste condiții, pierderile la sfârșitul anului vor fi de aproximativ 2 miliarde de euro”, conchide Alexandru Nazare.

1 comentariu la “Un fost ministru al Transporturilor îl trage de urechi pe Ponta. Care ar trebui să fie prioritatea premierului

  1. Doamne, daca si asta a fost ministru al transporturilor?
    Nu-i mai bagati pe toti neavenitii in seama. Ce aport a avut asta la transporturi in 78 de zile?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *