Skip to content
Politică

Un fost ministru al Transporturilor pune degetul pe rană în problema autostrăzilor

Un fost ministru al Transporturilor pune degetul pe rană în problema autostrăzilor, mai precis în ceea ce priveşte autostrăzile finanţate din fonduri europene.

Într-un comunicat trimis, luni, PSnews.ro, deputatul PNL (fost PDL) Alexandru Nazare (deţinător al portofoliului Transporturilor în guvernul Mihai-Răzvan Ungureanu) susţine că actualul ministru de resort, Iulian-Ghiocel Matache, „trebuie să îşi facă simţită prezenţa şi să ia urgent măsuri pentru a debloca lucrările la autostrăzile finanţate din fonduri europene”.

În caz contrar, Nazare (vicepreședinte al noului PNL) avertizează că România va pierde, la sfârşitul acestui an, 1,5 miliarde de euro.

”Pe toate tronsoanele de autostrăzi finanţate din fonduri europene, există probleme care persistă de luni întregi fără ca Ministerul Transporturilor sau CNADNR să se implice în rezolvarea lor. Pentru autostrada Lugoj-Deva, nu a fost demarată nici acum licitaţia pentru tuneluri, ceea ce înseamnă o întârziere de cel puţin 2 ani de zile, pentru Sebeş-Turda nu s-au emis autorizaţiile de construire, iar constructorii nu sunt plătiţi, iar pentru Câmpia Turzii-Târgu Mureş nu s-a dat ordinul de începere la 6 luni de la semnarea contractelor pentru că în continuare nu se ştie sursa de finanţare. Cu acest bilanţ CNADNR a reuşit anul acesta o absorbţie de 5.5 milioane de euro, adică aproximativ 0.3% din fondurile europene care îi erau alocate din bugetul 2007-2013. Ministrul Matache trebuie să vină urgent cu soluţii pentru rezolvarea acestor blocaje astfel încât la sfârşitul anului nota de plată să fie redusă faţă de cele 1.5 miliarde de euro care sunt estimate a fi pierdute în acest moment”, punctează Alexandru Nazare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *