Skip to content
Politică Video

Un fost ministru de Externe pune punctul pe i: MOTIVUL care ar putea afecta preluarea președinției Consiliului UE EXCLUSIV

timisoaraonline.ro

Titus Corlățean, senator PSD și fost ministru de Externe, a fost invitatul celei mai recente ediții a emisiunii Puterea Știrilor.

Astfel, printre temele dezbătute în cadrul emisiunii, a fost și preluarea de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene, despre care fostul ministru susține că ”este un moment istoric”.

”Este un moment istoric. Este prima dată în istoria noastră când România va asigura președinția Consiliului UE și acest moment istoric nu trebuie ratat. (…) Trebuie să înțelegem că subiectul este mult mai serios decât simpla idee. Faptul că avem nevoie în plan intern, chiar și în ceasul al 12-lea, de mult mai multă inteligență politică și înțelepciune politică de a reuși coagularea unei majorități cât mai mai largi de susținere politică pentru președinția viitoare, care nu este a PSD-ului, a PNL-ului, a lui Klaus Iohannis sau Liviu Dragnea, ci este președinția României la Consiliului UE. (….)Suntem la un nivel de pregătire rezonabil, care dacă ar benefica de mai mult calm în România și o susținere reală, nu doar declarativă, ne-ar da încrederea într-o președinție de succes. Sunt șanse bune pentru o președinție de succes.”, a declarat acesta la Puterea Știrilor.

Chestionat cât de mult afectează situația politică din România în preluarea președinției Consiliului UE, fostul ministru de Externe a replicat:

Cu siguranță nu ne ajută. Nu ne ajută deloc. Faptul că senzația pe care o avem, unii dintre noi, că există deja o campanie prezidențială nedeclarată dar începută și anumite gesturi care se fac din rațiuni de natură politică internă, interese, legate de putere. Nu-mi place situația asta. Fracturarea societății de la nivel prezidențial, apropo de temele și mesajele lansate înainte de 10 august, este o temă delicată și destul de sensibilă. Lucrurile acestea nu ne ajută”.

Urmăriți secvența video de la minutul 11:33 și până la minutul 21:24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *