Skip to content
Politică

Un fost ministru de Interne s-a făcut pe șest sindicalist

b1.ro

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, trimis în judecată în luna mai în dosarul în care este cercetat pentru moartea poliţistului Bogdan Gigină, este, din luna iunie, membru al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din Sistemul de Paşapoarte, Regim Permise.

Informația a fost livrată publicului de Christian Ciocan, directorul de comunicare al Federaţiei Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România (FSDPA). Ciocan a spus că Oprea a făcut foarte multe lucruri bune pentru Poliţia Română şi că beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, potrivit news.ro.

Domnul Gabriel Oprea s-a întâlnit la data de 15 iulie 2018 cu mai mulţi lideri de sindicate din poliţie şi a fost acceptat ca membru al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din Sistemul de Paşapoarte, Regim Permise (…) Este pentru prima dată când un ministru al Internelor face parte dintr-un sindicat al poliţiştilor”, a precizat astăzi Christian Ciocan, directorul de comunicare al Federaţiei Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România.

Întrebat dacă imaginea sindicatului nu este afectată în condiţiile în care Oprea este trimis în judecată într-un dosar privind moartea unui poliţist, Ciocan a susținut că nu: „Nu este niciun fel de problemă de imagine pentru federaţia poliţiştilor. Ba dimpotrivă, noi vedem lucrurile bune pe care ministrul de Interne în acea perioadă, Gabriel Oprea, le-a făcut pentru MAI. Nu avem niciun motiv care să ne fi determinat să respingem cererea de pătrundere în sindicatul nostru„.

În 2 mai, Gabriel Oprea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru ucidere din culpă, în dosarul deschis după moartea poliţistului Bogdan Gigină, care făcea parte din dispozitivul de însoţire a ministrului.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *