Skip to content
Politică

Un fost ministru face acuzaţii grave la adresa Guvernului Orban: Simulează că semnează contracte de finanțare cu fonduri europene!

123RF.com

Fostul ministru de la Fondurile Europene, Roxana Mînzatu, acuză Guvernul Orban de faptul că a abandonat proiectul de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată.

Deputata susține că în loc să semneze contracte de finanțare cu fonduri europene, Guvernul nu face altceva decât să întârzie procesul, semnând o serie de protocoale de revizuire a documentelor.

Sunt câteva luni de când Guvernul Orban simulează că semnează contracte de finanțare cu fonduri europene pentru rețelele de apă și canalizare ale operatorilor regionali din județe când, în realitate, semnează niște hârtii goale, niște protocoale de refacere a documentelor, etc.”, scrie aceasta pe Facebook.

Totodată, aceasta îi critică pe liberali pentru tăierea fondurilor europene alocate pentru sectorul apă – canal. „A devenit clar că Guvernul Orban a abandonat sectorul apă-canal încă din momentul în care a tăiat sute de milioane de euro din alocarea de fonduri UE pentru apă-canal din Programul Operațional Infrastructură Mare.

Acuzele se îndreaptă și către președinte pentru că a refuzat să numească un ministrul al mediului în 2019, iar acest lucru a pus piedici în calea demarării proiectului de apă-canal. ”Tonul anti – investiții apă/canal a fost dat din 2019 de însuși președintele țării care, știind clar cât rău face, a ținut blocate proiecte de apă-canal de peste 1 miliard de euro prin refuzul să neconstituțional de a numi un ministru al mediului, ministru a cărui semnătură era esențială în procesul de aprobare a finanțării proiectelor”, susține Mînzatu. Ea a amintit și faptul că efortul adus de PSD, care negociat și alocat 2,7 miliarde euro, nu este de ajuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *