Skip to content
Politică

Un fost ministru în Guvernul Ponta, prima opţiune a conducerii PSD pentru şefia ANRE. Răzvan Nicolescu ar putea să îi ia locul lui Dumitru Chiriţă

Inquam Photos / Octav Ganea

Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei în Guvernul Ponta, este prima opţiune a conducerii PSD pentru şefia ANRE, susţin surse politice pentru News.ro. Actualul preşedinte al instituţiei, Dumitru Chiriţă, ajunge la final de mandat în luna octombrie şi nu mai este susţinut de liderul PSD Marcel Ciolacu.

În prezent, Răzvan Nicolescu este membru al Consiliului de Conducere al Institutului European de Inovare şi Tehnologie (EIT).

În timpul guvernării Ponta, a fost pentru scurtă vreme ministru al Energiei. Între 2014 şi 2016, a ocupat funcţia de preşedinte al Agenţiei Europene de Reglementare în Energie (ACER). În perioada 2006 – 2008 a fost reprezentantul României la Uniunea Europeană pe probleme de energie.

Dumitru Chiriţă a fost numit la şefia ANRE în 2017, fiind susţinut la acea vreme de Liviu Dragnea şi Iulian Iancu. La începutul carierei, Chiriţă a fost electrician, apoi sindicalist, iar din 2000 până în 2017 a fost parlamentar PSD. Ca preşedinte al ANRE a avut un salariu de 12.000 de euro lunar.

Precizăm că PS News a contactat conducerea PSD pentru un punct de vedere, însă aceasta nu a răspuns solicitărilor noastre până la momentul publicării acestui material.

Nici Răzvan Nicolescu nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *