Skip to content
Politică

Un fost ministru lansează o previziune neagră. Ce se va întâmpla cu fondurile europene pentru România

Un fost ministru lansează o previziune neagră. Ce se va întâmpla cu fondurile europene pentru România.

Potrivit unui comunicat trimis, luni, PSnews.ro,  Alexandru Nazare (fost ministru PDL al Transporturilor în guvernul Ungureanu) susţine că ”România va pierde 8 miliarde de euro la sfârşitul anului 2015 pe mâna lui Victor Ponta”.

Vicepreședintele PNL Alexandru Nazare atrage atenţia asupra situaţiei “dezastruoase” din domeniul utilizării fondurilor europene, ignorată de premierul Ponta şi de miniştrii cu atribuţii pe această temă.

”În primele 7 luni ale anului 2015, ultimul în care putem cheltui cele 19 miliarde de euro alocate prin bugetul UE 2007-2013, România a cerut la decontare doar 625 de milioane de euro, deşi mai avem 9 miliarde de euro la dispoziţie. Având în vedere media pe aceste 7 luni, devine clar că la finele anului România va pierde 8 miliarde de euro, iar guvernul condus de Victor Ponta nu a făcut nimic pentru a salva această situaţie. Este inacceptabil ca în luna iulie, când lucrările de infrastructură ar trebui să avanseze rapid, să nu fie cheltuite deloc fonduri europene. De altfel, pentru transporturi, de la începutul anului, abia au fost ceruţi la rambursare 14 milioane de euro, în condiţiile în care abia s-au cheltuit jumătate din cele 4.4 miliarde de euro disponibili”, punctează Nazare.

Deputatul PNL îi solicită prim-ministrului să ia “de urgenţă” măsuri pentru diminuarea pierderilor de fonduri europene.

”Premierul trebuie să convoace în cel mai scurt timp posibil toţi miniştrii şi şefii de companii de stat care gestionează fonduri europene astfel încât să poată găsi soluţii pentru a nu da cu piciorul acestor bani gratuiţi puşi la dispoziţie de Uniunea Europeană. Este inacceptabil ca CNADNR care a fost în subordinea directă a premierului în cea mai mare parte a perioadei ultimilor 3 ani să piardă bani, iar directorul să declare că  nu li s-au tăiat banii la rectificarea bugetară din cauza lipsei de performanță, ci pentru că nu puteau să îi consume. Asta în timp ce sute de români stau blocaţi în trafic pentru că drumurile actuale nu mai fac faţă ”, a concluzionat Alexandru Nazare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *