Skip to content
Politică

Un fost ministru PD a scăpat de un dosar DNA

ziare.com

Fost vicepreședinte și secretar general al Partidului Democrat Liberal (PDL), de asemenea și fost ministru al Apelor, Pădurilor și Protecției Mediului din partea PD (între 1996 și 1998), Ioan Oltean, a fost scos de sub urmărire penală în cazul dosarului în care era acuzat de trafic de influență.

Oltean  a declarat joi că este a doua clasare a dosarului de către Direcția Națională Anticorupție (DNA) Oradea, amintind că în 2012 cauza clasării a fost lipsa de probe, informează Mediafax.

„Am fost scos de sub urmărire penală, dosarul în care am fost acuzat de procurorii DNA Oradea în 2010 de trafic de influenţă fiind clasat tot de ei din lipsă de probe în 2012. Dosarul a fost redeschis în 2015 de DNA Oradea deoarece s-a schimbat conducerea acestei instituţii. În urma primelor acuzaţii am demisionat din toate funcţiile politice, am fost vicepreşedinte al PDL şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, cariera mea politică a avut de suferit în urma unui dosat cu probe inventate. Le-am spus de la început procurorilor că nu am săvârşit faptele de care eram acuzat, dar nu a contat”, a declarat Oltean.

Ioan Oltean susține că a fost acuzat în 2010 de către DNA  Oradea pentru că ar fi primit mită în valoare de 40.000 de lei pentru a-l ajuta pe Radu Flaviu să ajungă director al Direcției Regionale a Apelor Someș Tisa Cluj.

„Iniţial am avut calitatea de martor, după care, la redeschiderea dosarului, calitatea mea în dosar s-a schimbat şi am devenit inculpat, în baza unor probe nefondate”, a mai adăugat Oltean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *