Skip to content
Politică

Un fost ministru PNL vrea moţiune de cenzură. Nicolăescu, despre demisia lui Cadariu: „Vine prea târziu!” EXCLUSIV

Un lider al Partidului Naţional Liberal (PNL) doreşte moţiune de cenzură împotriva guvernului Dacian Cioloş. Este vorba despre fostul ministru al Sănătăţii Eugen Nicolăescu, care consideră că demisia lui Patriciu Achimaş-Cadariu din aceeaşi funcţie „vine prea târziu”.

Fostul guvernant (în prezent, liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor) a declarat, luni, pentru PSnews.ro, că tehnocratul ar fi trebuit să plece încă din timpul scandalului privind bebeluşii bolnavi din judeţul Argeş.

„Este o decizie care vine prea târziu. Din punctul meu de vedere, încă de la începutul scandalului cu bebeluşii din Argeş ar fi trebuit ca domnul Cadariu să plece din funcţie. Dar, din păcate, dumnealui a refuzat şi a ţinut cu dinţii de acest post – cred că este o greşeală”, ne-a spus Nicolăescu.

Eugen Nicolăescu a comentat în aceeaşi notă performanţele de ansamblu ale cabinetului Cioloş.

„Sunt foarte nemulţumit de modul în care acest guvern îşi îndeplineşte treburile. Se dovedeşte, încă odată, că lipsa de viziune, lipsa de perspectivă, lipsa de exerciţiu în politici publice îşi spun cuvântul. Cred  că societatea românească a învăţat din acest experiment nereuşit. Sigur: important e ca partidele politice să se reformeze, să încerce să fie mai apropiate de cetăţean, aşa cum e normal într-o democraţie, iar experimentele cu oameni rupţi de realităţile publice, zilnice nu mai trebuie repetate. O să vedeţi astăzi, în discursul meu din Parlament, de la Ora Prim-Ministrului, pe tema educaţiei, câtă nemulţumire voi adresa la adresa ministrului Educaţiei”, a detaliat liderul deputaţilor PNL.

În acest context, întrebat dacă PNL ia în calcul o moţiune de cenzură, liberalul a răspuns: „Din păcate, n-am discutat atât de aprofundat şi atât de departe. Recunosc: în această perioadă (după cum toată lumea ştie), ne-am ocupat de pregătirea alegerilor locale. Am considerat că, din punct de vedere politic, pentru noi este foarte important să ne pregătim bine pentru alegerile locale. Şi ştiţi foarte bine câte probleme am avut, mai ales că am fost cei care au impus criteriile de integritate şi de multe ori am rămas fără candidaţi. Deci a fost să facem un efort foarte mare şi nu ne-am pus asemenea probleme acum, când alegerile locale au intrat în linie dreaptă. Probabil că va trebui să ne îndreptăm atenţia şi spre o temă atât de importantă”.

Fiindu-i solicitat punctul de vedere personal privind moţiunea de cenzură, Eugen Nicolăescu a afirmat: „Eu mi-aş dori ca acest guvern să fie schimbat cât mai repede, dar, din păcate (şi o spun a doua oară), observaţi că nu există o majoritate parlamentară care să poată să aşeze un guvern performant, un guvern credibil, un guvern care să îndeplinească ce mai e de îndeplinit din acest an. Majoritatea parlamentară e, în continuare, PSD şi cu ceilalţi traseişti politici. Nu cred că e o majoritate care poate să ne dea nouă garanţia unui guvern. Poate că e mai bine să aşteptăm. Poate, am spus – n-am făcut încă analizele. Poate că, după analize, ajungem la altă concluzie. Dar, din punctul meu de vedere, poate e mai bine să aşteptăm să se închidă acest an, să vină alegerile şi să punem cu adevărat un guvern democrat şi un guvern care să reprezinte voinţa poporului”.

Nu în ultimul rând, chestionat dacă PNL a discutat acest subiect cu ALDE (partidul cel mai vocal pe tema moţiunii de cenzură), Eugen Nicolăescu a replicat: „Noi am încercat de mai multe ori să negociem cu domnul Tăriceanu, dar dumnealui a uitat că a fost liberal şi, din nefericire, are din ce în ce mai multe conotaţii PSD-iste. Sigur: dacă am putea să conturăm o altă majoritate parlamentară mai democratică, mai realistă, mai performantă, mai curată, mai sinceră, mai profesionistă, nu trebuie să excludem nicio posibilitate şi să ezităm să luăm în considerare, pentru că, până la urmă, interesul cetăţeanului este mai important decât interesul de partid”.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *