Skip to content
Siguranța cetățeanului

Un fost poliţist a fost prins când spărgea o bancă din Iaşi

Facebook/Politia Romana

Un fost om al legii a ajuns să fie un infractor de temut. După mai multe jafuri el a fost prins chiar de către foştii lui colegi.

Fostul polițist Iulian Mădălin Silitră a ajuns un infractor de temut. Până să fie prins el a reuşit să spargă cu succes în jur de 10 unități comerciale din Iași.

Anchetatorii au considerat că au de a face cu un hoț profesionist, pentru că nu a lăsat prea multe urme după jafuri, iar în momentul în care a fost încolțit de oamenii legii, a reușit să scape.

Iulian Mădălin Silitră este un tânăr care a lucrat ca polițist și a ieșit recent din sistem. A intrat în Poliție în anul 2016, când a fost declarat admis la concursul organizat de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Vaslui, dar nu a stat prea mult timp în sistem.

Jafurile lui Silitră au început în toamna anului trecut. Silitră a dat lovitura după lovitură în zona Gării din Iași unde a spart farmacii și săli de jocuri, plecând de la locul faptei cu zeci de mii de lei.

Fostul poliţist mergea la sigur. Alegea unități comerciale unde existau seifuri și, bazându-se pe cunoștințele pe care le-a adunat ca om al legii, a știut să nu lase niciun indiciu care ar fi dus la el, scrie antena3.ro.

Încurajat de succesul avut a pus ochii pe o bancă. Ghinion însă! El a fost prins când încerca să pătrundă într-o sucursală Alpha Bank din Iaşi.

În noaptea de vineri spre sâmbătă a avut loc o tentativă de intrare prin efracție la Agenția Gării. A fost forțată ușa secundară, dar, ca urmare a măsurilor de securitate luate de bancă, nu s-a reușit intrarea în interiorul agenției. Banca colaborează cu autoritățile oferind toate informațiile pe care le are referitor la incident”, au transmis reprezentanţii băncii, potrivit presei locale.

Polițiștii ieșeni l-au prins, l-au audiat și l-au reținut pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat în fața judecătorilor care vor decide dacă îl vor plasa sub vreo măsură preventivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *