Skip to content
Politică

Un fost președinte CCR desființează ancheta împotriva lui Kovesi: asta e tortură!

Laura Codruța Kovesi, fost procuror-șef al DNA, este cercetată penal de Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ) pentru constituire de grup infracțional organizat și complicitate la represiune nedreaptă sub forma participației improprii (5 persoane vătămate). . Ea a fost audiată, joi, timp de cinci ore.

Procurorii din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie au transmis, vineri, că au dispus continuarea urmăririi penale faţă de Laura Codruţa Kovesi, fost procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat în modalitatea coordonării şi complicitate la represiune nedreaptă sub forma participaţiei improprii.

„Procurorii din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un fost procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat în modalitatea coordonării, prev. de art. 367 alin. 1 si 3 Cod penal şi complicitate la represiune nedreaptă sub forma participaţiei improprii, prev. de art. 52 alin. 3 Cod penal, în ref. la art. 48   alin. 1 Cod penal, rap. la art. 283 alin. 1 Cod penal (cinci infracţiuni — 5 persoane vătămate)”, au transmis vineri procurorii SIIJ.

În același timp, Kovesi a respins acuzaţiile aduse de procurorii SIIJ în cel de-al doilea dosar penal deschis pe numele său. Fosta şefă DNA caracterizează drept „hilare” acuzaţiile de constituire de grup infracţional organizat şi complicitate la represiune nedreaptă.

În acest context, fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean a precizat pentru PSNews.ro că modul în care este anchetată Laura Codruța Kovesi ridică serioase semne de întrebare.

„În ţara asta nu este pedepsit hoţul, este pedepsit cel care prinde hoţii. Dacă este o plângere împotriva ei, procuratura trebuie să o verifice, să o cerceteze şi să dea o soluţie. Dar trebuie să îi respecte drepturile procesuale. Nu se poate să o chemi astăzi, să o pui sub învinuire într-un dosar despre care nici măcar nu ştia nimic, să nu-i dai timp să-l studieze, să afle despre ce este vorba.

Dacă lucrurile stau aşa cum a povestit (Kovesi), asta nu-i anchetă, asta e tortură. Trebuie să meargă acolo cu un avocat. Avocaţii ştiu când se fac abuzuri în anchete şi ştiu cum să le stopeze”, a precizat Zegrean.

În același timp, Zegrean consideră că ancheta în curs o ajută pe Kovesi în cursa pentru ocuparea funcției de procuror-șef european.

“Cred că această anchetă de fapt o ajută pentru ocuparea funcției de procuror-şef european. Aţi văzut că cei mai mulţi dintre parlamentarii europeni sunt de partea ei, marea majoritate a presei europene şi mondiale la fel, a primit o decoraţie de la universitate mare în lume . Toată încercarea de a o compromite a avut un efect invers. Se ştie în Europa ce se întâmplă aici. Nu mai poţi să păcăleşti pe nimeni”, a conchis Zegrean.

2 comentarii la “Un fost președinte CCR desființează ancheta împotriva lui Kovesi: asta e tortură!

  1. A facut atat de multe greseli prin modul in care a aplicat justitia… incat e nedrept sa mearga mai departe… Cei care o sustin cu ardoare o fac din necunostinta de cauza sau din pur interes…

  2. Mos Tagartza, unde vezi tu tortura? Tortura a fost aia cind ai furat 7,4 milioane de romani la referendum! Taci dreakului si mananca-ti indemnizatia si pensia in liniste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *