Skip to content
Politică

Un fost primar a fost trimis în judecată de procurorii DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus marți trimiterea în judecată, sub control judiciar, a unui fost primar al unei comune din județul Bacău, sub acuzarea de luare de mită și operațiuni financiare incompatibile cu funcția.

Inculpatul Antica Eugen, primar al comunei Prăjești, din județul Bacău, a pretins, în perioada 2006 – 2008, de la reprezentanții unei societăți comerciale, un procent de 10% din valoarea lucrărilor ce urmau a fi decontate de Primăria comunei Prăjești conform unui contract încheiat între Consiliul Local al comunei Prăjești și respectiva societate comercială, având ca obiect executarea, finalizarea și întreținerea lucrării Sediu Primărie comuna Prăjești – județul Bacău, în valoare de 1.510.325,64 lei.

În baza acestor solicitări, inculpatul Antica Eugen a primit suma totală de 43.746,98 lei, în două tranșe, la datele de 12 decembrie 2007 și 27 martie 2008, prin intermediul unei alte societăți pe care primarul Antica Eugen o controla în mod direct.

Banii au fost solicitați și primiți pentru ca, în calitate de primar al comunei Prăjești, inculpatul Antica Eugen să asigure desfășurarea în bune condiții a contractului de achiziție publică menționat anterior, în sensul de a efectua plățile cu celeritate.
În perioada mai 2006 – septembrie 2012, în scopul obținerii de bani și alte foloase pentru sine sau pentru societatea pe care o controla, inculpatul Antica Eugen, prin intermediar, a exercitat în fapt activitățile de administrare a societății comerciale, activități incompatibile cu funcția deținută, aceea de primar al comunei Prăjești, jud. Bacău.
Concret, în acest sens, acesta s-a ocupat de încheierea contractelor comerciale, de încheierea unui contract de credit, de achiziționarea unor utilaje, de achiziționarea unui autoturism Toyota (pe care l-a folosit în interes personal), de gestionarea resurselor umane (angajarea personalului, stabilirea salariilor), de stabilirea destinației sumelor de bani obținute de societate în urma relațiilor comerciale desfășurate, în scopul obținerii pentru sine și pentru societatea pe care o controla în fapt, de sume de bani ori alte foloase necuvenite.
În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra terenului arabil aflat în proprietatea inculpatului Antica Eugen, până la concurența sumei de 43.746,98 lei.”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *