Skip to content
Societate

Un fost secretar de stat în Guvernul Dăncilă, răpus de COVID-19

Inquam Photos/Dan-George Porcuțan

Gabriel Lungu, șeful Corpului de Control al Inspecției Muncii și fost secretar de stat în Guvernul Dăncilă, a decedat în urma infectării cu COVID-19.

Politicianul s-a infectat cu noul coronavirus într-un concediu în țară, fiind internat la Spitalul Municipal din Lupeni. Pentru că întâmpina dificultăți foarte mari la respirație, acesta a fost transferat la Secția ATI, pentru a fi intubat. Din păcate, acesta a pierdut lupta cu viața, la vârsta de 51 de ani.

Anunțul decesului a fost făcut de deputatul Ringo Dămureanu (AUR), prieten al politicianului, într-o postare pe Facebook.

Gabriel Lungu a fost un copil care a plecat de jos, de la ţară, dintr-o familie săracă, dar demnă, şi a reuşit să ajungă un mare om. Născut în satul natal al soţiei mele, Piscoiu, comuna Stejari, judeţul Gorj, a muncit la CFR, a învăţat toată viaţa, a absolvit Facultatea de Drept, apoi a lucrat la Prefectura Hunedoara, a fost consilier parlamentar, apoi Secretar de Stat la Ministerul Muncii, sub mai mulţi miniştri, Secretar de Stat la Ministerul Economiei, iar în ultima parte Director general în cadrul Inspecţiei Generale a Muncii. Avea 51 de ani. Timpul nu a mai avut răbdare. Dumnezeu şi-a vrut Îngerul la el…” a scris Ringo Dămureanu pe Facebook.

Gabriel Lungu a activat întâi ca jurist la Prefectura judeţului Hunedoara, a fost city manager al Primăriei municipiului Lupeni şi consilier la cabinetul senatorului Haralambie Vochiţoiu.

În februarie 2015, el a fost numit secretar de stat în Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, fiind numit în timpul mandatului de premier exercitat de Victor Ponta. Potrivit b1.ro, acesta a fost eliberat din funcție în timpul guvernării tehnocrate, condusă de Dacian Cioloș. În iulie 2019 a fost numit, din nou, secretar de stat la Ministerul Economiei, de premierul PSD Viorica Dăncilă.

Ulterior, a fost din nou eliberat din funcție, după instalarea guvernului condus de Ludovic Orban, iar în ultima perioadă a ajuns la Inspecția Muncii, unde a ocupat funcția de șef al Corpului de Control Intern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *